Julelagkage med kirsebær og hvid chokolade

Julelagkage

- med kirsebær og hvid chokolade

Julen byder på mange dejlige søde sager, og vi vil helst ikke være nogen af dem foruden. Salling Super guider dig til en julelagkage inspireret af den velkendte juledessert: Ris à l’amande. Lagkagen er med mandelbunde, kirsebærmousse og hvid chokoladecreme. Vi bruger Elmelunds hvide chokolade i cremen, da det er en god kvalitetschokolade, der er helt tilpas sød og cremet. Kagen er perfekt som dessert på julefrokostbordet eller måske du skal prøve den af juleaften i stedet for den klassiske ris à l’amande?
Du kan evt. skære kagen ud på forhånd og placere en hel mandel i ét af stykkerne. For at gøre det ekstra let, kan lagkagen sagtens laves dagen i forvejen.

Til ca. 8-10 personer

Ingredienser:
Mandelbunde
6 æg
240 g. sukker
1 vaniljestang
1 nip salt
150 g. hvedemel
110 g. mandelmel
1,5 tsk. bagepulver

Hvid chokoladecreme
½ l. piskefløde
200 g. hvide chokoladeknapper fra Elmelund
2 blade husblas

Kirsebærmousse
½ l. piskefløde
300 g. syltede kirsebær fra Selleberg
60 g. sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
Skallen fra en halv citron

Pynt
Frisk gran
Rensede grankogler
1 Kanelstang
Flormelis

Fremgangsmåde
Start med at lave den hvide chokoladecreme, da den skal have god tid til at køle af.

Udblød husblassen i koldt vand og opvarm piskefløden i en tykbundet gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt husblas og rør godt rundt. Hæld den varme fløde over chokoladeknapperne og rør til du har en ensartet masse. Stil chokoladecremen på køl i mindst 3 timer. Det er vigtigt at cremen er helt afkølet.

Imens laves bundene. Pisk æg, sukker, salt og kornene fra en vaniljestang godt sammen til du har en luftig masse. Det tager omkring 10 minutter. I en skål for sig blandes hvedemel, mandelmel og bagepulver. Sigt efterfølgende blandingen i æggemassen. Vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber. Fordel dejen i 2 smurte springforme (Ø21). Bag bundene i ved 200 grader i en forvarmet ovn. De skal have ca. 20 minutter, men husk at holde øje. Lad efterfølgende bundene køle helt af på en rist.

Kirsebærmoussen laves ved at udbløde husblas i en skål med koldt vand. De syltede kirsebær koges sammen med sukker, vaniljekorn og citronskal. Smag evt. til med lidt citronsaft. Rør den udblødte husblas i. Sigt kirsebærsiruppen og lad den køle helt af. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt fløden sammen med kirsebærsiruppen. Lad moussen sætte sig en anelse i en skål i køleskabet til du skal samle kagen.

Sådan samles kagen
Del forsigtigt de afkølede bunde i halve, så du har 4 bunde i alt. Placér en bund på dit serveringsfad. Pisk den afkølede hvide chokoladecreme op med en elpisker. Pas på med at overpiske cremen. Smør første lag med kirsebærmousse og læg en ny bund ovenpå. Smør herefter bunden med hvid chokoladecreme efterfulgt af endnu en bund, der smøres med kirsebærmousse. Afslut med den sidste bund og smør hele kagen op med resten af den hvide chokoladecreme. Smør kagen rustikt op så man stadig kan ane den smukke pink kirsebærmousse. Pynt med gran, grankogler og kanelstang og drys med flormelis. Det er en fordel af lade lagkagen sætte sig på køl inden servering.