Hvid gløgg

Hvid gløgg med hyldeblomstlikør

Et hjemmelavet glas gløgg eller to vil med sikkerhed skabe julestemning i hele hytten.
Få varmen i kinderne med denne hvide gløgg med hyldeblomst og varme julekrydderier, der er et skønt alternativ til den traditionelle røde gløgg fyldt med rosiner.

Lad duften af varme krydderier sprede sig i huset med Salling Supers
velsmagende opskrift på hvid gløgg.

Opskriften byder både på årets julehvidvin, Albet i Noya Chardonnay, hyldeblomstlikør
og æblemost fra Mariendal Mosteri Djursland.

Den hvide gløgg er blevet et populært alternativ til den røde julegløgg.
Prøv denne krydrede variant, som smager himmelsk og varmer godt i denne kolde juletid.

Til 4-5 glas

Ingredienser:
1 l. Albet i Noya Chardonnay
2 dl. Marie Brizard hyldeblomstlikør
3,5 dl. æblemost med ingefær fra Mariendal Mosteri Djursland
5 spsk. lyst økologisk rørsukker
5 cm. økologisk ingefær i tynde skiver
5 stjerneanis fra Biogan
3 kanelstænger fra Mill & Mortar
3 skiver økologisk citron
7 skiver økologisk appelsin
1 flækket bourbon vanillestang

Fremgangsmåde:
Varm rørsukker og æblemost langsomt op til sukkeret er opløst.
Tilsæt nu de resterende ingredienser undtagen alkoholen.

Lad det simre under låg i 15 minutters tid. Tilsæt til sidst hvidvinen og hyldeblomstlikøren,
og varm det langsomt op - uden at det koger.

Put til sidst appelsinskiver og stjerneanis i glassene, og server den hvide gløgg lun
med klassiske æbleskiver.