Hjerte macarons

Hjerte macarons

Ca. 40 stk. eller 2 x fyldte hjerteformede silikonemåtter

Ingredienser

Mandelmasse:
130 g. mandelmel
150 g. flormelis
55 g. æggehvider, stuetempereret

Marengs:
55 g. æggehvider, stuetempereret
50 g. vand
150 g. sukker

Pastafarve i din ønskede farve eller sigtet kakaopulver.

Vaniljecreme:
100 g. blødt smør
½ dl. piskefløde
75 g. flormelis
Kornene af 1 vaniljestang
50 g. smeltet hvid chokolader

Fremgangsmåde

Obs. Det er vigtigt, at alle ingredienser måles præcist op.

Mandelmasse:
Sigt mandelmel og flormelis grundigt. Rør sammen og tilsæt æggehvide. Rør grundigt sammen til en ens masse. Tilsæt kakaopulver eller pastafarve og vær opmærksom på, at farven vil blive lysere, når marengsen tilsættes.

Maregns:
Pisk de resterende 55 g. æggehvider stive. Kom vand og sukker i en gryde og varm det op til lige akkurat 118 grader. Tilsæt sukkerlagen til de piskede æggehvider i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt. Marengsen skal være sej, blank og afkølet.

Kom et par skefulde af marengsen i mandelmassen og rør godt sammen. Tilsæt efterfølgende resten af marengsen og vend forsigtigt sammen med en dejskraber.

Læg silikonemåtten med hjerteformene på en bageplade. Kom din marengsmasse i en sprøjtepose med rund tyl og fyld hjerteformene. Undgå at komme for meget på. Bank bagepladen forsigtigt et par gange i bordet, så luftbobler forsvinder. Lad bagepladen stå på bordet i ca. 15-20 minutter, så marengsen danner en tør hinde. Sæt dem i ovnen og bag i 12-14 minutter ved 150 grader varmluft. Lad dine macarons køle helt af, før du fjerner dem fra måtten.

Vaniljecreme:
Kan evt. laves dagen før og opbevares på køl. Husk at tage den ud af køleskabet 30-60 minutter før den skal bruges.
Pisk det bløde smør sammen med flormelis, vaniljekorn og fløde. Tilsæt den smeltede hvide chokolade og vend sammen. Kom i en sprøjtepose med rund tyl. Er massen for blød, kan du komme den på frys i 3-5 minutter.

Samling:
Når dine macarons er kølet helt af, fylder du den ene halvdel af dine macarons med vaniljecremen og samler dem med den anden halvdel af dine macarons.
Opbevares på køl i en tætlukket beholder i et par dage. De smager bedst efter de har været på køl natten over eller mere.