Croque Madame med revet trøffel og spejlæg

Croque madame

- med revet trøffel

Croque Madame er en fransk luksustoast, som er toppet med et spejlæg. Den er fyldt med lækker Gruyére, god skinke og en cremet bechamelsauce. Salling Super inspirerer dig til at tage den populære franske ret til næste niveau ved at toppe den med friskrevet sort trøffel, som prikken over i’et. Servér den grillede toast med en enkel frisk salat bestående af fx feldsalat og cherrytomater. Sådan en fransk luksustoast kan sagtens serveres for gæster på en weekenddag. Du finder lækre, friske trøfler i Salling Super.

Ingredienser:

Til 2 hele Croque Madame
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 10 min.
I alt: 25 min.

Croque Madame
4 skiver brød, fx Fransk Landbrød fra Salling Bageren
4 spsk. smør til stegning
4 skiver god kogt skinke, fx Slagter Munch
100 g. revet Gruyére (+ 20 g. til topping)
1 fed hvidløg
2 spsk. grov sennep, fx De 5 Gaarde
2 æg
1 frisk sort trøffel
Salt og peber
Frisk basilikum

Bechamelsauce
2 spsk. smør
2 spsk. mel
3 dl. mælk
Muskatnød
Salt og peber

Derudover
Frisk salat
Cherrytomater

Fremgangsmåde

Bechamelsauce
Start med at lave bechamelsaucen ved langsomt at smelte smørret i en gryde og derefter tilsætte melet mens du rører ved middelvarme. Tilsæt nu langsomt mælken og rør konstant til saucen tykner og bliver glat (ca. 5 minutter). Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Croque Madame
Tænd ovnen på grillfunktion. Smør brødet med sennep og læg skinke, revet Gruyére samt revet hvidløg på. Læg den anden skive brød på. Steg toasten på begge sider på en pande med smør til brødet bliver sprødt. Læg nu toasten på en rist og top med bechamelsauce og resterne af Gruyére osten. Grill toasten i få minutter til overfladen er gylden.

Imens steges spejlæggene - sunny side up. Læg ægget på toasten og top med friskrevet trøffel, basilikum, salt og peber. Servér med en enkel, frisk salat.