Croissant semlor
Ingredienser
Antal: 4 personer
Tid: 30 minutter
Mandelmasse
50 g mandler
100 g marcipan
3 spsk. flormelis 0,5 – 1 dl fløde
Flødeskum
2,5 dl fløde
3 spsk. flormelis
0,5 tsk. vaniljepulver
Endvidere
4 croissanter
Flormelis
Fremgangsmåde
1.
Tænd ovnen på 150 grader. Fordel mandlerne på en bageplade, og bag dem i 5-10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af.
2.
Kom ristede mandler, groftrevet marcipan, flormelis og 0,5 dl fløde i en blender eller foodprocessor.
Puls maskinen, til du får en grov mandelmasse. Tilsæt evt. mere fløde, hvis massen er for fast.
3.
Pisk fløde, flormelis og vaniljepulver sammen til en let flødeskum.
4.
Fyld både mandelmasse og flødeskum i sprøjteposer.
5.
Halvér croissanterne, og sprøjt først med mandelmasse i midten af bunden af hver croissant. Sprøjt derefter flødeskum over.
6.
Placér toppen på hver croissant over, og sigt flormelis over inden servering.