Choux au Craquelin - Luksus fastelavnsboller

Choux au Craquelin

- med fyld af mango og passionsfrugt curd

Choux au craquelin er en fransk vandbakkelse med knasende sprød kiksetop. Oprindeligt er det egentlig ikke en fastelavnsbolle, men den lækre bløde bolle med krakeleret kan sagtens falde ind under den kategori. Vi kalder dem en luksus fastelavnsbolle, men det skal man ikke lade sig skræmme af, for de er faktisk ganske lette at lave.

Vi har fyldt bollerne med passionsfrugt og mango curd fra Cottage Delight, frisk passionsfrugt og en lækker flødeskum. Enkelt, en anelse syrligt og super lækkert.

Ingredienser:

20-25 stk.

Vandbakkelse
170 g. økologisk hvedemel
170 g. økologisk smør
280 g./ml. vand
250 g. æg (ca. 5 æg)
1 nip salt
1 tsk. vaniljeessens
15 g. rørsukker

Kiks
125 g. økologisk hvedemel
125 g. rørsukker
100 g. økologisk smør

Fyld
1 glas passionsfrugt og mango curd fra Cottage Delight
4 passionsfrugter
7 dl. fløde
Flormelis

Fremgangsmåde

Start med at lave den sprøde kiksetop. Ælt alle ingredienserne sammen i en skål. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejen skal være 2-3 mm tyk. Læg kiksedejen på køl mens du laver vandbakkelsesdejen.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Smør, rørsukker og vand bringes hurtigt i kog i en gryde. Så snart smørret er smeltet tages gryden af varmen. Alt melet sigtes i og der røres godt rundt i gryden. Sæt gryden tilbage på varmen og rist dejen i 2 minutter. Dejen skal lige akkurat slippe siderne på gryden. Kom dejen i en skål og lad den køle af i 10 minutters tid.

Pisk nu ét æg i ad gangen. Pisk godt imellem hvert æg. Vær ikke bange for, at dejen ser en anelse skilt ud, den vil samle sig når der er tilsat flere æg. Dejen skal måske kun have 4,5 æg, det kan variere.

Dejen skal være så fast, at du kan trække en finger igennem dejen og dit spor skal blive siddende.

Kom nu vandbakkelsesdejen på en sprøjtepose med rund tyl. Sprøjt 20-25 toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være ca. 5 cm i diameter.

Tag kiksedejen fra køl og udstik cirkler med en diameter på 5 cm og placér dem ovenpå vandbakkelsestoppene.

Bag vandbakkelserne i ovnen, én plade ad gangen i ca. 35 minutter. Det er vigtigt at du ikke åbner ovnen de første 30 minutter, da de ellers vil klaske sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en rist.

Pisk flødeskummen let og kom på en sprøjtepose med tyl.

Skær toppen af bollerne og kom en spiseskefuld passionsfrugt og mango curd i bunden. Kom derefter en tsk. frisk passionsfrugt i og top med flødeskum. Læg låget på igen og drys med flormelis. Fortsæt til alle bollerne er fyldte.

Hvis bollerne først skal spises dagen efter kan du gemme bollerne i en lufttæt pose eller beholder og først komme fyldet i, når du skal bruge dem.