Spar 20-25% på det meste* med ClubSalling i påsken - shop tøj til hende

Cheesecake med citrusfrugter og mascarpone

Det er sæson for citrusfrugter, og hvad spiller bedre sammen med citrus end en sød cheesecake?

Vi har tilføjet mascarpone i vores ostecreme for en ekstra cremet konsistens og pyntet den flot med et tyndt lag marmelade og tynde skiver af vores yndlingscitrusfrugter.  

Lav kagen dagen i forvejen, så du har ekstra tid til at lave den flotte topping.

Ingredienser

Kiksebund:

  • 250 g. digestive-kiks
  • 125 g. smør

Ostecreme:

  • 300 g. mascarpone
  • 300 g. neutral flødeost
  • Skallen fra en økologisk appelsin
  • Skallen fra 2 økologiske lime og saften deraf
  • 3 spsk. flormelis
  • ¼ liter piskefløde
  • 2 plader husblas

Topping:

  • 1 Grape
  • 1 Appelsin
  • 1 lime
  • Nicolas Vahé mango-passionsfrugt marmelade
  • Tørrede rosenblade
  • Citronmelisse

Fremgangsmåde

Klargør en springform med bagepapir i bunden. Blend digestive-kiksene til krummer, og smelt smørret langsomt i en gryde. Når smørret er smeltet, vendes det lidt af gangen i kiksekrummerne, så det bliver en ensartet masse. Fordel kiksemassen i springformen, brug evt. bunden af en kop til at trykke massen jævn.

Imens du laver ostecremen, sættes kiksebunden på køl, så den bliver helt fast. Læg husblas i blød i rigeligt med koldt vand. Kom mascarpone og flødeost i en skål og pisk det langsomt sammen. Tilsæt flormelis, appelsin- og limeskal og rør rundt. Varm limesaften op i en gryde ved meget svag varme og tilsæt husblas, så det smelter. Rør godt rundt, så du undgår klumper. Hæld saften i ostecremen og rør rundt.
Pisk nu fløden til en let skum og vend den forsigtigt i. Nu fordeles ostecremen på den kølige kiksebund i et jævnt lag. Kagen skal stå på køl i et par timer, gerne natten over.

Inden servering skæres grape, lime og appelsin i tynde skiver og skallen pilles af. Fordel først et tyndt lag mango-passionsfrugt marmelade på kagen og derefter skiverne af citrusfrugter i dit ønskede mønster. Måske du skal skære nogle af skiverne i halve eller kvarte. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Server evt. med citronmelisse og tørrede rosenblade som prikken over i’et.