Cheesecake med citrusfrugter og mascarpone

Cheesecake med citrusfrugter og mascarpone

Det er sæson for citrusfrugter, og hvad spiller bedre sammen med citrus end en sød cheesecake?

Vi har tilføjet mascarpone i vores ostecreme for en ekstra cremet konsistens og pyntet den flot med et tyndt lag marmelade og tynde skiver af vores yndlingscitrusfrugter.

Lav kagen dagen i forvejen, så du har ekstra tid til at lave den flotte topping.

Ingredienser:

Kiksebund:
250 g. digestive-kiks
125 g. smør

Ostecreme:
300 g. mascarpone
300 g. neutral flødeost
Skallen fra en økologisk appelsin
Skallen fra 2 økologiske lime og saften deraf
3 spsk. flormelis
¼ liter piskefløde
2 plader husblas

Topping:
1 Grape
1 Appelsin
1 lime
Nicolas Vahé mango-passionsfrugt marmelade

Tørrede rosenblade
Citronmelisse

Fremgangsmåde:

Klargør en springform med bagepapir i bunden.

Blend digestive-kiksene til krummer, og smelt smørret langsomt i en gryde. Når smørret er smeltet, vendes det lidt af gangen i kiksekrummerne, så det bliver en ensartet masse.

Fordel kiksemassen i springformen, brug evt. bunden af en kop til at trykke massen jævn.

Imens du laver ostecremen, sættes kiksebunden på køl, så den bliver helt fast.

Læg husblas i blød i rigeligt med koldt vand.

Kom mascarpone og flødeost i en skål og pisk det langsomt sammen. Tilsæt flormelis, appelsin- og limeskal og rør rundt. Varm limesaften op i en gryde ved meget svag varme og tilsæt husblas, så det smelter. Rør godt rundt, så du undgår klumper. Hæld saften i ostecremen og rør rundt. Pisk nu fløden til en let skum og vend den forsigtigt i.

Nu fordeles ostecremen på den kølige kiksebund i et jævnt lag. Kagen skal stå på køl i et par timer, gerne natten over.

Inden servering skæres grape, lime og appelsin i tynde skiver og skallen pilles af. Fordel først et tyndt lag mango-passionsfrugt marmelade på kagen og derefter skiverne af citrusfrugter i dit ønskede mønster. Måske du skal skære nogle af skiverne i halve eller kvarte. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Server evt. med citronmelisse og tørrede rosenblade som prikken over i’et.

SHOP TILBEHØR

Blomsterbergs springform, Ø26 cm, grå
189,95 kr.
Fiskars Silke kagegaffel, stål, 4 stk
299 kr.
Spar 124,75 kr.
Iittala Kastehelmi kagefad, 31,5 cm, clear
499 kr.
374,25 kr.