Ceviche af kammuslinger med lime-koriander mayo

Ceviche af kammuslinger

- med lime-koriander mayo og puffede risnudler

Ceviche er rå fisk, der er marineret i citrussaft, og den fede fisk med syrlig marinade spiller perfekt sammen.

Salling Super guider dig til en variant med kammuslinger, masser af chili, lime-koriander mayo og puffede risnudler, som prikken over i’et. Det er super hurtigt at lave, og smager skønt med et glas kold hvidvin i forårssolen. De puffede risnudler pynter perfekt på mange retter og afrunder denne ret skønt med sin sprødhed.

Retten egner sig godt, som en forret eller som en del af en større menu, hvor du serverer mange små, lækre retter – vi kalder det social dining.

Ingredienser:

Til 4 personer

Forberedelse: ca. 20 min.
Tilberedning: ca. 10 min.
I alt: ca. 30 min.

Fisk
12 kammuslinger

Marinade
Saften fra 2,5 lime
1 spsk. olivenolie
1 chili

Lime-koriander mayo
20 g. koriander
Saften fra 1 lime
6 spsk. god mayonnaise, fx Biogan
1 nip salt

Puffede risnudler
Friture olie (raps- el. solsikkeolie)
1 håndfuld risnudler

Til servering
3 forårsløg
Sorte og hvide sesamfrø
Friske koriander
Lime skåret i både

Fremgangsmåde

Kammuslinger
Fjern den lille lukkemuskel på siden af kammuslingerne. Skær dem i tynde skiver på ca. 3 mm. Vend limesaft med olivenolie og finthakket chili. Vend kammuslingerne i og lad dem trække i 10-15 minutter.

Lime-koriander mayo
Blend koriander, salt og limesaft sammen. Tilføj mayonnaise og vend det hele sammen. Smag evt. til med mere salt.

Puffede risnudler
Varm olien op i en stor gryde. Tjek om olien er varm nok ved at putte spidsen af en tandstik i olien. Hvis det bobler rundt om tandstikken, er olien varm nok. Kom risnudlerne i lidt ad gangen. De vil puffe op på 1 sekund og skal tages op med det samme. Læg på fedtsugende papir såsom køkkenrulle.

Anretning
Placér kammuslingerne på en tallerken eller et fad. Kom så små dutter af lime-koriander mayo på. Drys med forårsløg, sesamfrø og koriander. Top med afbrækkede puffede risnudler og limebåde.

Velbekomme!