Carpaccio af okseinderlår med trøffelolie

Carpaccio af okseinderlår

- med trøffelolie, sprøde hvidløg, kapersbær og syltede enoki svampe

Carpaccio består af tynde skiver råt kød, fisk eller grøntsager. Salling Super inspirerer dig til at gå i Salling Slagteren og få vores dygtige slagtere til at skære tynde skiver af okseinderlår, som du tager med hjem og topper med sprøde hvidløg, en lækker trøffelolie, syltede svampe, kapersbær og vores gode 24 mdr. parmesan. En simpel ret, der oser af luksus og er den perfekte forret til påskefrokosten eller sammen med lækre oste og pølser fra delikatessen i Salling Super.

4 personer
Aktiv tid: 20 minutter
Passiv tid: 24 timer

Ingredienser:
200 g. skiver okseinderlår
Trøffelolie, fx A L’olivier
En håndfuld kapersbær, fx SunBest
Sallings 24 mdr. parmesan

Sprøde hvidløg:
2 store fed hvidløg
2 dl. fritureolie

Syltede enoki svampe:

200 g. enoki svampe
2 dl. æblecider eddike, Fx Meyers
2 spsk. honning, Fx De 5 Gaarde
3 kviste frisk timian
8 peberkorn, Fx Mill & Mortar

Fremgangsmåde

Syltede enoki svampe:

Skær bunden af enoki svampene og skil dem forsigtigt fra hinanden. Kog en syltelage med
æblecider eddike, honning og peberkorn. Skold et sylteglas og kom timian og enoki svampe i.
Hæld syltelagen over og sæt på køl. De kan spises et par timer efter, men jo længere tid de står, jo mere smag.

Sprøde hvidløg:

Skær hvidløgene i papirstynde skiver. Kom olie på en pande og varm op.
Læg hvidløgsskiverne i til de bliver sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Anretning:

Fordel skiver af okseinderlår fladt på en stor eller flere små tallerkener.
Top med kapersbær, rustikke stykker af parmesan, de sprøde hvidløg, syltet enoki svampe og
afslut med trøffelolie efter smag. Servér evt. med et godt stykke brød.