Braiseret kylling i hvidvin og æblemost

Braiseret kylling

- i hvidvin og æblemost med rosenkål, svampe og salvie

De kolde dage kalder på dejlig varm comfort food. Salling Super inspirerer dig til at lave denne vinterret med braiseret kylling i hvidvin og æblemost med rosenkål, svampe og salvie. Retten kræver kun en enkelt gryde eller pande, så du slipper for den store opvask, men i stedet kan nyde middagen med din familie eller venner.

Vinen vi bruger, er en tør Jean Murbach Riesling og kan selvfølgelig også serveres til retten.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: 10 minutter
Passiv tid: 15 minutter

4-6 under- eller overlår, med skind
Smør til stegning
2 portobello savmpe
200 g. brune champignon
3 skalotteløg
2 solo hvidløg
400 g. rosenkål
1 dl. æblemost
2 dl. hvidvin, fx Jean Murbach Riesling
60 g. hønsefond, fx fra Tasty Food
1 bundt salvie
Salt og peber

Evt. 2 spsk. mel

Til servering:
Frisk salvie
½ citron
Evt. lunt brød

Fremgangsmåde

Kom smør i en dyb pande eller gryde. Brun kyllingelårene og læg dem på en tallerken med et stykke folie over. Sautér finhakket hvidløg og skalotteløg. Tilsæt en håndfuld renset salvie.
Rens og skær svampene i mindre stykker. Sautér i gryden.
Rens rosenkålhovederne. Fjern de yderste blade, skær bunden af og skyld dem godt, kom dem i gryden.
Tilsæt æblemost og hvidvin. Lad retten simre kort og tilsæt så hønsefond. Læg kyllingelårene i, så de akkurat er dækket af væde. Læg låg på og lad det simre i 15 minutters tid.

Når kyllingelårene er færdigtilberedte, fjernes de fra gryden. Kom 2 spsk. mel i en skål og tilsæt et par spsk. væde fra gryden. Pisk godt og tilsæt til den kogende ret. Rør til saucen tykner.

Servering:
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og servér med frisk salvie, citron og evt. lunt brød.