Vietnamesisk Bánh Mí Sandwich

Bánh Mí Sandwich

- med misomarinerede nyretapper og kimchi

Bánh Mí sandwichen er en fusion mellem det vietnamesiske køkken og det franske og en stor favorit hos mange. Hybrid-sandwichen består originalt af fransk baguette med en sprød skorpe, fransk paté, stegt grisekød og syltede gulerødder, agurker og kinaradiser, friske koriander og masser af chili. Dog findes der efterhånden mange fortolkninger af den lækre sandwich og denne variant er ingen undtagelse.

I denne version har vi marineret nyretapper med en smagfuld misomarinade. Men tag ikke fejl af det misvisende navn på kødet. Nyretapper er en af de mest møre og velsmagende udskæringer af oksen. Vi bruger kimchi, som det sure element, og friske grøntsager for ekstra sprødhed. Sandwichen er den perfekte frokostret, men er bestemt også en hyggelig servering til gæsterne og kan med fordel serveres som ”byg-selv” sandwich.

Ingredienser:

Til 4 sandwiches

Marinade
400 g. nyretapper af okse
2 tsk. Barley Miso fra Clearspring
3 spsk. Brown Rice Vinegar fra Clearspring
½ solo hvidløg, finthakket
2 cm. ingefær, finthakket
1 tsk. sukker

Spicy mayonnaise
1,5 dl. mayonnaise
2 tsk. Sriracha chili sauce
1 tsk. soya sauce
Saften fra ½ lime

Derudover
2 franske baguettes
4-5 gulerødder
9-10 radiser
1 glas kimchi fra Green Choice
Friske koriander
½ agurk i bånd
1-2 chilier

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til marinaden sammen til en tyk pasta. Gnid nyretapperne med pastaen og lad dem trække et par timer. Det er en fordel at marinere kødet dagen før, så det kan trække natten over.

Rør mayonnaisen sammen med sriracha og soya og smag til med limesaft.

Riv gulerødderne og skær radisserne i tynde skiver. Agurken skæres i tynde bånd med en kartoffelskræller.

Steg nyretapperne ved kraftig varme i lidt olie på begge sider i ca. 3-4 minutter. Nyretapperne må endelig ikke få for lang tid, da kødet så risikerer at blive sejt. Kødet skal være rødt indeni, som på billederne. Lad dem gerne trække et par minutter inden de skæres ud i lange tynde skiver på tværs af kødfibrene.

Anretning
Skær baguettes i halve og flæk dem på langs. Smør spicy mayonnaise på begge sider. Kom din ønskede mængde af grøntsager og Kimchi i din baguette. Læg et par skiver nyretapper i og top med friske koriander og chili.