Arancini med squashcreme, knas og cornichoner

Arancini

- italiensk snack m. squashcreme, knas og cornichoner

Arancini er en italiensk snack, som består af kold risotto vendt i rasp og derefter friturestegt. Det er en genial måde at få brugt sine risottorester fra dagen før og servere for sine gæster med lidt dip og lidt garnish som en appetizer eller forret. Du kan også sagtens lave risottoen efter opskriften her, bare den er helt kold når du former kuglerne.

Ingredienser:

Til 4 personer
Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
I alt: 45 minutter

Arancini:
Risotto evt. fra dagen før
1 pose kantarel risotto, fx fra Il Fornaio eller Nicolas Vahé
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
3 dl. hvidvin
1-1,5 dl. grøntsags fond
1 dl. parmesan
Salt og peber
2 dl panko rasp
Raps olie til stegning

Squashcreme:
1 squash
Olivenolie
Frisk timian
Salt og peber
3 spsk. mayonnaise

Derudover:
Frisk timian
1 håndfuld hasselnødder
Cornichoner

Fremgangsmåde

Arancini:
Lav risottoen efter anvisningerne på pakken. Lad risottoen køle af til den er køleskabskold. Form risottoen til kugler ca. 4 cm. i diameter. Vend dem i pankorasp. Varm en pande op med 3 cm. olie og steg kuglerne sprøde.

Squashcreme:
Flæk squashen og kom den i et ildfastfad. Dryp med olivenolie, salt, peber og timian. Bag ved 180 grader varmluft, til de er møre. Ca. 20 minutter.
Blend squashen, en håndfuld frisk timian og vend med mayonnaise og smag til med salt og peber.

Anretning

Servér arancini kuglerne i en stor skål med squashcreme ved siden af eller anret kuglerne på en bund af squashcreme toppet med hakkede hasselnødder og cornichoner samt frisk timian.