Filter-søgning

(0 produkt)

Dit valg
Tilbage

Julens vine 2017 Der er ingen produkter i denne kategori

Julen er over os, og det er tid til at finde den perfekte vin, som matcher julemaden. Vi har udvalgt en række rød- hvid- og portvine, som egner sig godt til julens mange arrangementer. 

Hvilken rødvin skal man drikke til juleanden?

Til juleanden skal man gå efter de mest smagsintense og tunge vine.

Kødet er fast struktureret, og det stiller krav til, at vinen har en tannisk stuktur, også kaldet for garvesyre. Derudover er duften sødmefyldt, karamelagtig og let brændt. Til denne lægges der op til intense, aromatiske og frugtige vine. Endeligt er der skind på mange af bidderne, hvilket øger fedtindholdet og kalder på syre til at rense munden mad. 

Vine som egner sig til juleanden er f.eks.:

Côtes Du Rhône: En oplagt vin til anden er fra Côtes du Rhône fra den franske Rhône dal f.eks. en Villages Rouge, der har masser af fylde og en kraftfuld og velafbalanceret smag.

Amarone eller Ripasso: De italienske vine er typisk kendetegnet ved a have masser af kraftig fylde og en intens eftersmag.

Zinfandel eller Primitivo: Zinfandel og Primitivo er én og samme drue, betegnelsen Zinfandel benyttes primært i Californien, hvorimod Primitivo benyttes i Italien. Vin med denne drue har typisk masser af fylde og intensitet.

Vin til flæskestegen?

Når det gælder flæskestegen, så findes det meste af smagen i fedtlaget under den og ikke i selve kødet. Her skal man gå efter en både tør og let vin gerne med en smule sødme til at matche kartofler og rødkål i bidden. Prøv f.eks. en tysk Riesling, hvis du er mere til rødvin, så gå efter de lidt lettere, saftige og friske vine fra Bourgogne, Chile, eller New Zealand.

Hvilken portvin?

De fadlagrede vine såsom Colheita eller Tawny egner sig godt til kager med tørret frugt, nødder og mandler.

Hvis du er på udkig efter en portvin til ost eller en dessert såsom Risalamande, så gå efter de flaskelagrede f.eks. vintage port. Når det gælder vintage port, kan den drikkes efter 4-5 år, men de er først virkelig gode efter 15-20 år. 

Se et udvalg af de omtalte vine herunder.

Der er ingen resultater.