Salling Marked | Spar op til 70% - shop nu

Mexicansk one pot

Har du lyst til et sundt, lækkert og farverigt måltid? Prøv en mexicansk inspireret one pot fyldt med farverige grøntsager og mættende quinoa.

Retten kan varieres på utallige måder, uanset om du skal have gæster en lørdag eller bare til en hurtig aftensmad i hverdagene.

Server one potten med et godt stykke kød fra slagteren i Salling Super skåret i tynde skiver og marineret i lime, jalapeños og hvidløg og med en god guacamole.

Til 4-6 personer.

Ingredienser

  • 700 g cote de boeuf
  • 3 dl. rød quinoa
  • 3 hakkede rødløg
  • 3 finthakkede solohvidløg
  • 1 dåse sweetcorn
  • 2 peberfrugter i tern
  • 1 dåse sorte bønner
  • 400 g. sød kartoffel i tern
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 3 tsk. knust spidskommen
  • Saften fra 2 friske limefrugter
  • ½ frisk jalapeño
  • 6 dl. vand
  • Vindruekerneolie

Marinade til kødet

  • 1 frisk jalapeño
  • Saften fra 1 lime
  • 1 solohvidløg
  • Salt og peber

Topping

  • 1 pose tortillas
  • Lidt queso fresco
  • Forårsløg
  • Koriander

Guacamole

  • 3 avocadoer
  • 1 solohvidløg
  • 1 lille bundt koriander
  • Saften fra ½ lime
  • ½ finhakket rødløg
  • 1 tomat i små tern
  • Salt og peber
  • Evt. lidt finhakket jalapeño

 

Ingredienser til mexicansk one pot

 

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader. Tag kødet ud af køleskabet og massér marinaden ind i kødet. Vend hurtigt kødet på en grillpande og stil grillpanden i ovnen i 15-20 minutter eller til kernetemperaturen er 60 grader.

Svits nu hvidløg og løg i lidt vindruekerneolie i en tykbundet gryde. Hæld resten af ingredienserne i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter. Rør i gryden et par gange.

Alle ingredienserne til guacamolen mortes eller blendes med en stavblender.

Server one potten i en skål og top med queso fresco, tortillas, forårsløg og koriander og dertil guacamole og tyndskåret cote de bouef. Du kan evt. også servere retten i tortillas.

 

Mexicansk one pot