Spar 20-25% på det meste* med ClubSalling i påsken - shop tøj til hende
Grisekød på skaft med æblesalat og bønner
Et god kortelet kan være noget af det lækreste, hvis bare det tilberedes korrekt.
Serveret med en frisk æblesalat og grønne bønner, har du den perfekte weekendmenu. En ret, der ikke er for tung, men derimod fyldt med syre, en anelse chili, saftigt kød og sprøde bønner. En dejlig farverig ret.
Ingredienser
Til 4 personer
Aktiv tid: 15 minutter
Passiv tid: 10 minutter
Kødet
- 4 koteletter af gris
- Salt
- Rapsolie
- 30 g. smør
Æblesalat
- 3 æbler
- 1,5 rødløg
- 2 peberfrugter
- ½ solo hvidløg
- ½-1 chili
- En håndfuld mynte
- En håndfuld koriander
- Saften af en lime
Derudover
- 400 g. grønne bønner
- Limebåde
- Koriander
- Mynte
Fremgangsmåde
Lad koteletterne trække med salt i 10-15 minutter inden de kommes på en varm pande med olie. Steg dem ved høj varme i 1-2 minutter på begge sider. Skru herefter ned for varmen og tilsæt smørret. Lad dem stege videre ved svag varme i 4 minutters tid, alt efter tykkelsen. Kom gerne smørret fra panden over koteletterne undervejs. Lad dem hvile 5 minutter.
Skær æbler, rødløg og peberfrugten i tern. Vend sammen med finsnittet hvidløg og tilsæt chili efter smag. Hak koriander og mynte og vend det hele sammen. Smag til med limesaft.
Sæt en gryde med letsaltet vand til at koge. Det er vigtigt, at der ikke er for meget vand i gryden. Når vandet koger tilsættes bønnerne og koges i 2-3 minutter.
Servér koteletterne på et fad med æblesalaten over og bønnerne som tilbehør.
Velbekomme!