Muga Aro, Rioja, Spanien, 2010

Vis stort billede Tilføj
Muga Aro, Rioja, Spanien, 2010

1 199,95 kr

Varens tilgængelighed

Varen føres ikke længere

Dette er Mugas topvin med 70% Tempranillo og 30% Graciano fra Bodegas Mugas ældste vinmarker med over 60 år gamle vinstokke. En ekstremt selektering hele vejen igennem gør at der til Aro kun benyttes de absolut bedste druer. Efter gæring lagres vinen 18 måneder i nye små egetræsbarique af Troncais-eg.

Vinen står i glasset med en dyb mørkerød farve. Vinen nærmest eksploderer fra glasset med koncentreret aroma pakket med nuancer af f.eks. mokka, solbær, ribs, vanilje og kakao. I smagen er vinen potent og muskuløs uden aldrig at miste balancen. De gamle stokke og det unikke terroir er med til at give vinen friskhed, mineralitet og intensitet som sjældent opleves.

Aro produceres kun i de bedste årgange og har trods i sin unge alder placeret sig blandt Spaniens absolut bedste vine. Nydes vinen i sin ungdom anbefaler vi at man ilter vinen 4-5 timer før servering ved 15-16 grader og vinen kan gemmes op til 30 år fra høståret.

Flere detaljer

Mere info

Spanske Bodegas Muga blev grundlagt i 1932 af Isaac Muga Martínez. Vinkælderen ligger i dag i et smukt gammelt hus i Estación-kvarteret, som er placeret i hjertet af vinområdet Haro. Isaacs sønner overtog senere ledelsen af familiefirmaet, som i dag ledes af deres sønner Manu, Jorge, Juan og Isaac Muga. Muga laver vin via traditioner fra den klassiske skole i Rioja: udblødning og gæring i træpersekarrene, langsom dekantering vinteren over, traditionel filtrering af bundfald, og klaring af vinen med friske æggehvider. En klar fremtidsvision kombineres med traditionelle produktionsmetoder. Muga fremstiller selv de tønner og fade af amerikansk og fransk eg, som bruges i produktionen af de fantastiske vine.

PRODUKTDETALJER
Reference

5710580000820

Land

Spanien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Indhold

75 cl

Område

Rioja

Årgang

2010

Druesorter

70% Tempranillo, 30% Graciano

Anmeldelser

97 point - Wine Advocate/Lois Gutierrez

Konservering

Indeholder sulfitter

Muga Aro, Rioja, Spanien, 2010 Bodegas Muga