Vi gør en indsats for en "Future Friendly" fremtid

Vi tror på, at klimaforandringerne kalder på en fælles indsats og samlende løsninger. Derfor går vi forrest for at præge udviklingen ved at skabe og promovere bæredygtige løsninger og initiativer, der er til gavn for de fremtidige generationer. Det vil vi gøre gennem vores platform: ”Future friendly / Inspiring change”.

Her kan du læse mere om alt det, vi har gang i – for din og min fremtid.

Slut med plastikposer

Danmark har været et foregangsland, når det kommer til plastikposen. Vi har halveret vores forbrug af plastikposer, siden der kom afgift på i 1993, og så er det meget få af de danske plastikposer, der havner i naturen, i følge en rapport fra EU-kommisionen fra 2011. Hos Salling vil vi gerne tage del i den positive udvikling, og vi er derfor i gang med at gøre alle vores poser og al vores emballage mere bæredygtigt. Vi har allerede udskiftet vores bæreposer med poser af 80 procent genanvendeligt plast og introduceret filtposer, der er mere bæredygtige i produktionen, og som kan anvendes igen og igen.

Smuk indpakning - mindre spil

Jul og fødselsdage er som bekendt glædelige, tilbagevendende begivenheder – men de resulterer også i, at vi danskere bruger 800 tons gavepapir om året. Hos Salling går vi ikke på kompromis med smuk indpakning – men vi går heller ikke på kompromis, når det gælder bæredygtig omstilling. Derfor pakker vi dine gaver ind i 100% genanvendeligt papir. Målet er, at alt vores emballage skal være bæredygtigt inden udgangen af 2021.

Vidste du, at det tager naturen ca. 400 år at nedbryde plastikflasker?

Der bliver i gennemsnit produceret over 800.000 tons plastik. Hver dag. Plastik ender i høj grad som svært-nedbrydeligt affald i naturen og verdenshavene. Plastikken udleder mikroplast, som kan ende i vores drikkevand eller optages i fødekæden gennem fisk og andre dyr, som indtager det. Der er altså med andre ord god grund til at reducere sit forbrug af plastik i hverdagen.

I 2024 vil det være et krav, at alle plastikflasker og papkartoner med en plastikbelægning, som f.eks. mælke- og juicekartoner, skal designes sådan, at låget ikke kan adskilles selve flasken.

Reducer mængden af plastik

Hos Salling tænker vi også på, hvordan vi kan bidrage til at reducere mængden af plastaffald. Når du eksempelvis køber en flaske af Sallings egen vand, er alle flaskerne lavet af genbrugsplast. Indleverer du dem igen, bliver de brugt til nye plastflasker, så der på den måde ikke bliver noget affald. For medarbejderne hos Salling er det heller ikke længere en mulighed at glemme sit papkrus i mødelokalet, for så efterfølgende at tage et nyt ved kaffeautomaten. Her er vi nemlig også i gang med at udfase brugen af papkrus, plastikbestik mm. Alle krus til personalet er nu porcelæn eller glas, ligesom alle er blevet foræret en genanvendelig kaffekop fra Starbucks.

Mode er et af de områder, der er allervigtigst at kigge ind i, når det kommer til at gøre produktion og materialer mere bæredygtig. Vi shopper mere og mere, og jordkloden har svært ved at følge med. Det stigende tøjforbrug kan få store negative konsekvenser for miljø og klima blandt andet i form af forøget vandforbrug, CO2-udledning og affald.

Det stiller krav til tøjindustrien, men også til forbrugerne. Vi har alle et ansvar for at gøre både produktionen og forbruget lidt mere bæredygtigt – og der findes heldigvis mange gode, bæredygtige alternativer.

Kig efter det grønne hjerte

Hos Salling vil vi gerne inspirere og guide vores kunder til at vælge med omtanke. Du finder derfor et stort udvalg af bæredygtige styles, der ikke går på kompromis med kvaliteten. Du kan blandt andet kigge efter det grønne hjerte, som vi har mærket vores bæredygtige produkter med.

En uge i bæredygtighedens tegn

Vi har også kickstartet projektet Future Friendly med en eventuge, hvor vi satte fuld fokus på bæredygtig mode. Under vores Future Friendly eventuge var der talks, pop up shops, workshops og meget mere. Det hele kulminerede med det store awardshow, hvor vi kårede de bedste og mest talentfulde indenfor bæredygtig mode.