Food Week

Food Week er syv dage sprængfyldt med aktiviteter og events i byens gader, hvor vi fejrer Aarhus' sprudlende madscene, hvor fødevareproducenter, restauratører, forskere og formidlere vil byde ind og dele inspiration til, hvordan mad bygger fællesskab, oplevelse og nydelse. Food Week er en helt ny signaturbegivenhed – en gave til Aarhus – udviklet af organisationen bag Food Festival, der hvert år siden 2012 har samlet 30.000 gæster på Tangkrogen.

Den 13. - 15. august rammer Food Week Salling ROOFTOP i Aarhus

Kom op og se og smage på din by helt fra toppen. På Salling ROOFTOP ruller vi ud med kokke, madhåndværkere, lokale producenter og madformidlere, som hele ugen forkæler Aarhusianere, der tager turen op, med workshops, aktiviteter og madoplevelser i verdensklasse.

PROGRAM

Søren Gericke

FREDAG DEN 13. AUGUST
KL. 14.30-15.30

Søren Gericke:
Gerickes steppende grønsagskøkken

Sceneshow / Fri adgang

Vær med når en af Danmarks helt store gastronomiske stjerner, Søren Gericke, byder velkommen til det grønne smagsunivers!

Vær med når en af Danmarks helt store gastronomiske stjerner, Søren Gericke, byder velkommen til det grønne smagsunivers! Han vil guide dig til, hvordan du laver smagfuldt og inspirerende grønt tilbehør og samtidig fortælle om smagsnuancer – fra frø til blomst. I Sørens glade og kærlige køkken omfavnes frugt, grønt, haven og marken - og det man nu ellers lige kan få i sæsonen. Her spiller det grønne tilbehør bestemt ikke andenviolin, det er tværtimod hovedrollen!

Michael Museth

FREDAG DEN 13. AUGUST
KL. 16-17

Michael Museth:
Den glemte gris - Dansk charcuteri-håndværk

Sceneshow / Fri adgang

Michael Museth er stifter af Folkets Madhus, har arbejdet som kok og slagter i over 30 år, er fast del af TV2 Go’Morgen Danmark og med i DR’s programserie Madnørderne.

MUSETH Butcher’s Manifesto fortæller, hvordan man laver hjemmelavet økologisk charcuteri lavet på grise og køer, der går ude hele året. En snak om den glemte gris og smagning af udvalgt charcuteri. Michael Museth kæmper for at bringe slagterfaget tilbage på dagsordenen og har bl.a. etableret det internationale slagternetværk Butcher’s Manifesto, som han er blevet hædret for af Det Danske Gastronomiske Akademi.

Francis Cardenau

FREDAG DEN 13. AUGUST
KL. 17.30-18.30

Francis Cardenau & Det Grønne Muesum:
Francis Cardenau møder Norddjurslands fantastiske spisekammer

Sceneshow / Fri adgang

Francis Cardenau hentede som den første to michelinstjerner til en dansk restaurant, nemlig Kommandanten. Efter 45 år i køkkenet er Francis flyttet på landet nær Arresø, hvor han udlever sin passion for mad på nye måder.

Mød michelinkok Francis Cardenau, madhistoriker Bettina Buhl og supersmager Lisbeth Ankersen, som sammen med producenter fra Norddjursland vil sætte skarpt fokus på lokale kvalitetsråvarer og anvendelsen heraf, den helt særlige smag og naturligvis komme med en lille madhistorie undervejs. Du er velkommen til at smage, til at stille spørgsmål og blive klogere på Norddjursland og dets spisekammer. Det Grønne Museum tager dig igennem en madhistorisk tidsrejse i Norddjursland med afsæt i udsøgte smagsprøver lavet af lokale råvarer og af lokale restauranter. Smagsprøverne er inspireret af følgende:

  1. Jægerstenaldermenneskets arkæologiske spisekort
  2. Ulydige herremænd, skovens kloge kone og herregårdens lærde frue
  3. Karen Blixen: Mad fra barndommen på Katholm Slot ved Grenaa

Det Grønne Museum har samlet en håndfuld af lokale, passioneret og intet mindre end fantastiske producenter og restauranter fra Norddjursland. De har hver især en stand, hvor de kan fortælle, lave konkurrencer og generelt gøre jer klogere på maden fra Djursland.

Rene Mammen

LØRDAG DEN 14. AUGUST
KL. 11-12

Jalm&B & Restaurant Substans 'Upcycling Workshop: Genbrug af rester'.

Sceneshow / Fri adgang

René Mammen er grundlægger og ejer af Restaurant Substans og Restaurant Pondus i Aarhus. I foråret 2021 lavede René sin egen YouTube-kanal Køkkenfandango med René Mammen, hvor han laver velsmagende comfy food, som alle kan kaste sig ud i derhjemme.

Hvad enten du driver en michelinrestaurant, bager i et bageri eller jævnligt laver mad derhjemme, vil der fra tid til anden være spild og overskud.

De innovative bagerne fra økobageriet Jalm&B går sammen med michelinkokken René Mammen fra Substans og guider og inspirerer til at genbruge rester i brød og retter til sensommerbordet.
Du lærer at et trick eller to til dit surdejsbrød, noget om fermentering og de små fifs til at gøre slatne rester til michelinmad.

Rasmus Fisker

LØRDAG DEN 14. AUGUST
KL. 13-14

II Fornaio & Masterchef-vinder Rasmus Fisker:
Pasta workshop: Kom og lær nem, italiensk klimamad

Sceneshow / Fri adgang

Vil du med til Italien for en eftermiddag? Sammen med Il Fornaio's kokke og vinder af MasterChef 2021 Rasmus Fisker, kan du komme med på italiensk pastaworkshop og lære at lave enkle, smagfulde pastaretter med bælgfrugter og grøntsager. Italien har gennem århundrede fulgt klima- og kostråd baseret på grøntsager, planter og bælgfrugter. Bælgfrugter er integreret i talrige retter og opskrifter. Il Fornaio og Rasmus tager dig i hånden, og guider dig til de bedste, smagfulde tips og tricks.

Michael Museth

LØRDAG DEN 14. AUGUST
KL. 15-16

Michael Museth:
Slagter Michael Museth - og Den Glemte Gris

Sceneshow / Fri adgang

Michael Museth er stifter af Folkets Madhus, har arbejdet som kok og slagter i over 30 år, er fast del af Go’Morgen Danmark TV2 og med i DR’s programserie Madnørderne.

Vi har glemt grisen. Glemt, hvordan vi bruger hele dyret bedst muligt. Glemt, hvordan vi laver hjemmelavede pølser og hjemmerøget bacon. Glemt, at en gris ikke bare er en gris.
Michael Museth taler om grisens opvækst og om, hvordan han forædler kødet til charcuteri og slagterprodukter, skabt på håndværk, tid og traditionelle opskrifter. Han fortæller også om sin faglige vej tilbage til slagterfaget, og præsenterer samtidig et udvalg af hans yndlingscharcuteri. Michael Museth kæmper for at bringe slagterfaget tilbage på dagsordenen og har bl.a. etableret det internationale slagternetværk Butcher’s Manifesto, som han er blevet hædret for af Det Danske Gastronomiske Akademi.

Food Organisation

LØRDAG DEN 14. AUGUST
Kl. 16.15-17.15

Food Organisation of Denmark (FOOD):
Det Økologiske Bønnemøde

Sceneshow / Fri adgang

Trine Krebs og FrancisCardenaukalder til økologisk bønnemøde!

Trine Krebs og Francis Cardenau kalder til økologisk bønnemøde! Og hvad er så dét tænker du nok? Intet mindre end et møde om bælgfrugter. De vil fortælle om hvad bønner, linser og ærter er, hvordan man kan tilberede dem, og hvorfor det er så pokkers vigtigt, at vi genintroducerer bønnerne og deres uundværlige kvaliteter i den daglige madlavning!Bønner er en rigtig god genvej til måltider med mindre kød. Men det skal smage godt at lette trykket på planeten. Det er med det in mente at Trine og Francis byder indenfor til en snak om alt der er værd at vide om bælgfrugter og hvordan man let og smagfuldt gør dem til en del af sit køkken!

Bønnemødet veksler mellem oplæg fra Trine og Francis og inddrager også dig som tilskuer. Der vil være smagepauser, små bønnesamtaler og rig mulighed for at få øvet din bælgfrugts-tilsmagningsmuskel.

Timm Vladimir

LØRDAG DEN 14. AUGUST
Kl. 17.30-18.30

Timm Vladimir:
Sommer Spritz

Sceneshow / Fri adgang

Få et kursus i at lave forskellige sommerlige Spritzér.

Sommeren kalder bare på sin helt egen drink. Sidste år fik vi Aperol feber - men i år skruer vi lige den bar-knap op på 11 og kaster os over alle de andre skønne Spritzér, der findes. Lørdag d. 14. august inviterer vi til Sommer Spritz på Salling ROOFTOP kl. 17.30-18.30. Vi skal arbejde med forskellige typer is, likører og garnish. Vi sørger for de perfekte rammer, en solid grundopskrift og alt den undervisning, som du har brug for, for at kunne lave de mest sommerlige og lækre Spritzér.

Timm Vladimir pizza

SØNDAG DEN 15. AUGUST
Kl. 11-12

Timm Vladimir:
Pizza jam med fokus på madspild

Sceneshow / Fri adgang

Timm Vladimir vandt Masterchef i 2011, hvorefter han begyndte en karriere som kok. Timm har desuden været vært på Den store bagedyst i seks sæsoner. I dag ejer han Danmarks største madskole Timm Vladimirs Køkken.

Pizzaen er det perfekte lærred, når det kommer til at stoppe madspild. Tør man at udfordre sig selv en smule, så kan man bygge de vildeste pizzaer op med masser af de råvarer, som man tit har tendens til at kassere. Vi elsker at lære fra os, og selvom langt de fleste af vores gæster i vores Madskole er voksne, så glæder vi os meget til at lære børn på Salling ROOFTOP, hvordan de kan lave den bedste pizza! Så kom og være med når Timm viser, hvordan man laver en lækker pizza af madrester – og der er naturligvis masser af smagsprøver!

Rikke Stjerne

SØNDAG DEN 15. AUGUST
Kl. 15-15.45

Dansk Fiskeriforening / Masterchef-deltager Rikke Stjerne:
Friskfanget fisk fra danske farvande

Sceneshow / Fri adgang

Fisk fra danske farvande er i hovedsæde, når Rikke Stjerne fra Masterchef og Danmarks Fiskeriforening indtager scenen.

Vil du lære at tilberede fisk til perfektion hver eneste gang, så har du muligheden for at få tips og tricks her. Fra scenen vil fiske- og madkyndige Rikke Stjerne kokkerere friske og velsmagende måltider med danske fisk. Tag notesblokken med, så du kan imponere næste gang, du får fiske-pjattede gæster. Med fra sidelinjen er en friskfanget fisker, der vil supplere med historie fra de nationale verdenshave omkring Danmark og gode råd til valg af danske fisk.

Kom og bliv inspireret og lær spændende og lækre fiskeretter at kende. Der vil naturligvis være et hav af smagsprøver!