Log ind
Kurv

By Lassen

0 produkter

0 produkter

Der blev ikke fundet noget resultat

Om By Lassen

By Lassens historie går tilbage til de to brødre Mogens Lassen og Flemming Lassen, som begge var arkitekter. Det lå allerede i kortene fra starten, at de skulle kreere ting, og det faldt dem da også naturligt, da de kom fra en kunstnerisk familie. Allerede som helt små havde de en passion for arkitekturen. De opmålte bygninger og skitserede dem, mens de andre børn legede rundt med biler. Selv deres gode ven Arne Jacobsen fik de overtalt til at gå arkitektur vejen. 

Vejen mod anerkendelse var dog ikke helt nem for de to. Pengene var små og begge brødre måtte til sidst opgive akademiets vej til jobbet som arkitekt. Men dette stoppede dem ikke i at forfølge deres drøm. Talentet og engagementet var stort, og de kom begge i mesterlære, og fik hurtigt opbygget gode renomméer. 

De to brødre blev senere optaget i kredsen af akademiske arkitekter, og har igennem tiden vundet mange priser og fået stor anerkendelse for deres hårde arbejde inden for design og arkitektur.

Kubus

Længe tog det for Mogens Lassen at komme frem til den form, som Kubus-stagen har i dag. I 1962 blev den velkendte form skabt, og stod i sin enkelhed på Mogens Lassens skrivebord, mens han tænkte over hvad den skulle udvikle sig til. Trods Mogens' ordblindhed var hans fornemmelse for proportioner og tallenes love ikke til at tage fejl af. Derfor er intet overladt til tilfældighederne. Alt er nøje udtænkt og forholdene mellem siderne er præcist beregnet. 

 

I dag bliver Kubus-stagerne fremstillet af dygtige folk i Holstebro, og er dermed et ægte dansk håndværk. Blandt arkitekter og designelskere har den opnået status, som et moderne internationalt designikon.

 

Køb By Lassen på Salling.dk

Om du er designelsker eller blot leder efter nye dekorative genstande til at pynte hjemmet med, så byder By Lassen på et stort udvalg af klassiske og nye designs. Her på siden finder du Kubus-seriens mange ansigter. Shop de enkle og smukke vaser og flowerpots fra By Lassen, eller den ikoniske lysestage.