Sporene gror ud af ord

"Fremragende filmportræt ..."    (5 stjerner)Ebbe Iversen i Berlingske Tidende. "... et smukt, smukt filmværk."    Allan Berg Nielsen på Filmkommentaren.dk. I sin portrætfilm ski… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
119 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 2-4 hverdage

Beskrivelse

"Fremragende filmportræt ..."    (5 stjerner)
Ebbe Iversen i Berlingske Tidende.

"... et smukt, smukt filmværk."   
Allan Berg Nielsen på Filmkommentaren.dk.

I sin portrætfilm skildrer filminstruktør Katrin Ottarsdóttir en af moderne færøsk litteraturs store skikkelser - forfatteren, kommunisten og ærkefæringen Jóanes Nielsen - og åbner en luge ind til mennesket bag kunstneren.

Jóanes Nielsen er født 1953. Han stod til søs som 14-årig og har siden ernæret sig som fisker og ufaglært arbejder.

Om sig selv har forfatteren sagt: "Jeg har studeret på havene ved Grønland og New Found-land. Kender lidt til cementblandere og gummigeder, og har næse for guld, lort og solformørkelser."

Gennem alle årene har han samtidig insisteret på at dyrke sit forfattertalent foruden at være politisk aktiv som organiseret kommunist. Som han fortæller i filmen, har denne enorme, selvpålagte arbejdsbyrde haft sine menneskelige omkostninger, men har også beriget færøsk litteratur med stor digtning - indtil videre 8 digtsamlinger, 3 romaner, en novellesamling og 2 skuespil.

I sine digte er Jóanes på én gang øm og barsk, skrøbelig og eksistentielt hårdtslående, en helt unik, ramsaltet "billedskaber", der har skabt skole og tradition i færøsk lyrik. Som provokatør huskes han især for en happening, hvor han lod sig korsfæste til et udendørs vækkelsesmøde på torvet i Tórshavn.

Produktdetaljer

Reference:b-9788792286185
Forfatter:Katrin Ottarsdóttir
Sprog:fao

Andre har også set