Domstolens blinde øje

Domstolens blinde øje giver indblik i den forskning, der undersøger, hvordan vurderinger og afgørelser, der foretages ved domstolene, kan være påvirket af ubevidste biases, som i værste fald kan true … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
195 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

Domstolens blinde øje giver indblik i den forskning, der undersøger, hvordan vurderinger og afgørelser, der foretages ved domstolene, kan være påvirket af ubevidste biases, som i værste fald kan true de idealer om upartiskhed og fairness, som er afgørende for et retssystems virke.

Bogen er struktureret således, at hvert kapitel omhandler en separat type bias, og der er kun et fåtal af krydsreferencer imellem kapitlerne. Som læser kan man derfor udvælge netop de emner, man ønsker at blive introduceret til, også uden at have læst eventuelle forudgående kapitler.

Bogen formidler internationale forskningsresultater, forfatteren har derfor tilstræbt sig på at give læseren et let afsæt til at forfølge de emner, der måtte have særlig interesse. Dette er gjort ved at forsyne hvert kapitel med en separat litteraturliste med henvisninger til den internationale forskningslitteratur. Der skulle dermed være et godt udgangspunkt for yderligere fordybelse.

Indholdsoversigt
Indledning 
Kapitel 1. Som man søger, skal man finde 
Kapitel 2. Bagklogskabens klare lys 
Kapitel 3. På det glatte ansigt 
Kapitel 4. Det vilkårlige anker 
Kapitel 5. De stærke følelsers magt  
Kapitel 6. Den fysiske fremtonings betydning 
Kapitel 7. Små sandsynligheder og store tal  
Kapitel 8. Effekten af ubevidste associationer 
Kapitel 9. Det forførende perspektiv 
Litteratur

Produktdetaljer

Reference:b-9788757436457
Forfatter:Jesper Ryberg
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET