Gastronomisk leksikon

Vis stort billede
Gastronomisk leksikon

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Der er forløbet 11 år siden førsteudgaven af Gastronomisk Leksikon udkom, og i den tid der er gået siden 1998 har det gastronomiske landskab i Danmark ændret sig betydeligt. Velstandsstigningen, nye fjernere rejsemål og fremvækst af gourmetrestauranter i international klasse er faktorer, der har gjort en mængde råvarer og ingredienser – der end ikke omtales i førsteudgaven af leksikonet – kendt for den kulinarisk interesserede og tilgængelige i danske forretninger. Et stort antal er blevet optaget som nye emneord og andre, allerede eksisterende emneord er blevet udvidede.

Beskrivelser af nationale og regionale køkkener har fået en massiv udvidelse og en række nye emneord om ingredienser og retter i disse, såsom krydderiblandinger, kryddersaucer og oste er tilføjet.

Også på det intellektuelle plan har det forløbne tiår været livligt i form af løbende debat om gastronomiens begreber. Diskussionen om molekylær gastronomi har således medført at en række kulinariske fænomener af naturvidenskabelig karakter er taget op til behandling.

Den nye udgave indeholder faktisk dobbelt så megen tekst som den gamle.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørgen Fakstorp / Carl Th. Pedersen
Sideantal: 348
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 205 mm
Højde: 276 mm
Dybde: 35 mm
Vægt: 1349 g
Udgivelsesdato: 24 May 2010
Oplagsdato: 24 May 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717040434

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Gastronomisk leksikon Nyt Nordisk Forlag