Glimt

Vis stort billede
Glimt

290,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Fås i ny udgave: ISBN9788792246479

* * * * * * * * * * * * *

Glimter en tegnet erindringsroman fra 1980’ernes Nordjylland, som foregår en sommerdag ved Vesterhavet. Rikke er seks år gammel og på ferie med sin familie. Dagen går med helt almindelige feriesysler, men fra et barns perspektiv er livet både kedeligt, uforståeligt, frygtindgydende, magisk og fuldstændig overvældende – alt sammen i løbet af en enkelt dag.
Med en fintfølende blyantsstreg skildrer Rikke Bakman barndomslandet med indfølthed og sympati og et sprogøre, som er præcist registrerende og forrygende morsomt.

★ ★ ★ ★ ★ “En fremragende tegnet roman rammer rent i en stram barndomsfortælling.… Bakmans tegninger, komprimerede sprog, der perfekt rammer datidens tangent, og de små hændelsesforløb, der i al deres tilsyneladende ligegyldighed klinger så dybt, at man ikke kan undgå at blive berørt.”
- Jyllands-Posten
★ ★ ★ ★ ★ “Et stort stykke både sart og dramatisk originalgrafik, og samtidig en læseoplevelse af de usædvanlige.”
- Nordjyske
★ ★ ★ ★ ★ “En billedkunstnerisk tour de force, et infantilt-følsomt, præcist tidsdokument og en lårklaskende morsom fortælling er, hvad Rikke Bakmans nye tegneserie blænder op for. Den er af international klasse og selvskreven i en dansk kanon.”
- Nummer 9
★ ★ ★ ★ ★ “Tegnestilen er bevidst og naivistisk og skaber billeder, der minder om meget klare og letaflæselige børnetegninger. Således bliver form og indhold et hele. Det er vældig fint gjort af Rikke Bakman.”
- Ekstrabladet
★ ★ ★ ★ “Med Rikke Bakmans Glimt bliver den danske tegneserieroman beriget med en original kunstnerisk fortælling i børnehøjde”
- Politiken
“Skrive- og billedkunst forenes på et skyhøjt niveau i Rikke Bakmans barndomserindring Glimt– Danmarks første store selvbiografiske tegneserieroman.… Rikke Bakman er helt på niveau med sine forbilleder som mumitrolde-skaberen Tove Jansson og Radiserne-tegneren Charles M. Schulz.”
- Berlingske
“Rikke Bakmans lykkes flot med sit projekt, fordi det er uhyre indfølt og bundtroværdigt.… Med dette sit første store værk gør Rikke Bakman sig i den grad gældende på den litterære scene… Den fortjener et stort publikum.”
- Weekendavisen

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Rikke Bakman
Sideantal: 288
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Tegnet af: Rikke Bakman
Udgiver: Aben Maler
Bredde: 170 mm
Højde: 165 mm
Dybde: 40 mm
Vægt: 700 g
Udgivelsesdato: 06 Jan 2011
Oplagsdato: 06 Jan 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792246394

Sprog

Dansk