Yarden

Reduced price!
Vis stort billede
Yarden

182,40 kr

-20%

228,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Yarden handler om forfatteren Kristian Lundbergs sociale deroute fra et liv som feteret forfatter og kritiker til et liv som timeansat løsarbejder på havnen i Malmø. Pludselig er han tilbage der hvor han begyndte: på bunden af samfundet, underbetalt og altid i fare for at blive fyret på stedet. Bogen er hans beretning om de tretten måneder han er ansat på Yarden, en fortælling om kampen for at overleve, om fattigdom og udsathed, men også om en rørende solidaritet og generøsitet blandt de fattigste i vores moderne velfærdssamfund.


<> – DAGBLADET
Tidligt om morgenen inden han skal på arbejde forsøger Lundberg at holde fast i at skrive. Om livet på Yarden hvor han under streng overvågning arbejder med at flytte importbiler rundt på havneområdet og træder ind i en skyggeverden befolket af gældsofre, papirløse indvandrere og tidligere misbrugere som arbejder for en ussel løn og behandles som om de intet er værd. Nu fremstår hans tid som middelklasse-forfatter blot som en kort mellemstation, og han er tilbage i arbejderklassen hvor han kom fra.
Yarden er også en rejse tilbage til forfatterens barndom og ungdom. Han er opvokset i Malmøs fattigste kvarterer med en psykisk syg mor og fire søskende der konstant var på flugt fra kreditorer og myndigheder. I modsætning til sin fraværende far, som kæmpede sig op til at blive en succesrig erhvervsmand, gennemlever han nu en social nedtur, og hans bog er en barsk beretning om livet på bunden af samfundet.
Kristian Lundberg (f. 1966), svensk forfatter, litteraturkritiker og løsarbejder, debuterede i 1991 og har siden udgivet mere end tyve bøger som spænder over så forskellige genrer som lyrik og kriminalromaner. Lundberg har modtaget en lang række priser for sine bøger. Yarden har været opført som teaterstykke og er ved at blive filmatiseret.
ANMELDERNE SKREV <> – KLASSEKAMPEN
<> – ADRESSEAVISEN

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kristian Lundberg
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originaltitel: Yarden
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Anne Marie Têtevide
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Batzer & Co
Bredde: 125 mm
Højde: 182 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 174 g
Udgivelsesdato: 08 May 2014
Oplagsdato: 08 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792439642

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk