Vredens druer

Vis stort billede
Vredens druer

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Kort om bogen:

I Depressionens USA bliver familien Joad fordrevet fra deres hjem på grund af de enorme støvstorme, som ødelægger alle muligheder for at dyrke jorden, og på grund af finanskrisen, bankernes hårdhændede metoder og kreditorernes ubarmhjertighed. De finder vej til Californien, hvor de forsøger at tjene til dagen og vejen som daglejere i appelsinplantagerne.

Men også i den forjættede stat råder nøden – gerrige og grådige plantageejere, et enormt overskud af arbejdsløse indvandrere og kampen mellem arbejdsgiverne og fagforeningerne suger familien længere ned i nøden, og Tom Joad må til sidst flygte efter at have dræbt den mand, der myrdede fagforeningsforkæmperen Caseey, som søgte at skaffe de undertrykte arbejdere bedre vilkår.

Bogen blev ved udgivelsen et fænomen i offentligheden. Den vakte glæde og vrede, blev forbudt og brændt offentligt og den amerikanske bog, der blev diskuteret mest i samtiden. John Fords film over bogen med Henry Fonda i hovedrollen blev en af de helt store klassikere, som er blevet vist med jævne mellemrum overalt i den vestlige verden.

Vredens druer er den anden af Steinbeck romaner, som forlaget genudgiver i SOHN-klasiker serien. I 2001 udgav Forlaget Sohn Dagdriverbanden.

Romanerne er nyoversatte af Thomas Krogsbøl.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: John Steinbeck
Sideantal: 460
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Grapes of Wrath
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Thomas Krogsbøl
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesdato: 30 Aug 2012
Oplagsdato: 30 Aug 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771220360

Sprog

Dansk

Vredens druer Lindhardt & Ringhof