Vished

Vis stort billede Tilføj
Vished

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Visheder canadiske Madeleine Thiens fabelagtige debutroman.
Romanen har været ventet med den største spænding, eftersom Thiens novellesamling 'Simple Recipes' høstede bragende anmelderroser og skaffede hende hele fire litterære priser samt den ærefulde benævnelse 'One to Watch' - en fremtidig bestsellerforfatter.
Allerede længe inden udgivelsen gik manuskriptet på Vishedverden rundt og blev lynhurtigt solgt til mere end 20 lande til beløb, der sprængte alle hidtidige rekorder. Intet under for romanen er en mageløs læseoplevelse.
Gennem en betagende rejse tilbage i tiden til Anden Verdenskrig trævles to generationers skæbner og kærlighedshistorier op.
Det hele begynder med radioproduceren Gails pludselige og uventede død. Kort forinden sin død arbejdede Gail på at dechifrere en ung soldats kodede dagbogsoptegnelser fra hans tilfangetagelse i Hongkong under den japanske besættelse af det nordlige Borneo i 1940'erne.
Gail er besat af at finde ud af, hvad fortidens mystiske spor har at fortælle, og hendes søgen efter vished fører hende rundt i verden og tilbage i tiden til sine egne forældres og bedsteforældres historier. Her finder Gail svar, som rummer ubehagelige hemmeligheder, fortielser og skam, der kaster lange skygger, og tvinger Gail til at se sine egne problemer i øjnene. Fra farfarens brutale gerninger som kollaboratør, krig og vold, skammen og flugten til et fremmed land, over farens store forsvundne kærlighed og op til Gails moderne liv og eget livsvilkår med manden Ansel og hans lyssky affærer.
Magisk, bevægende og åndeløst fortalt væver Thien en fascinerende historie om sorgens ubarmhjertighed, krigens konsekvenser og kærlighedens opbyggelighed. Intet mindre end en enestående fortælling og mesterligt oversat af Niels Brunse.
Rygterne lyder, at filmmagere står i kø for at købe filmrettighederne til Vished, og at et godt bud på en hovedrolleindehaver er Jake Gyllenhall.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Madeleine Thien
Sideantal: 319
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Niels Brunse
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'S Press
Bredde: 156 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 601 g
Udgivelsesdato: 02 Apr 2007
Oplagsdato: 02 Apr 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770550864

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk