Vinternoveller

Vis stort billede Tilføj
Vinternoveller

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

”Per Pettersons realisme møter H.C. Andersens eventyrfortellinger i Ingvild H. Rishøis vinternoveller.” NRK


Weekendavisen anmeldte den på forsiden af BØGER og skrev: ”Mødet med Ingvild Rishøis novellefigurer er som at få lagt en fugleunge i hånden.”
Berlingske anmeldte den på forsiden af BØGER og gav den 5 stjerner:”Her er, i såvel sprog som atmosfære og tematik, mindelser om norske Per Petterson og danske Jonas T. Bengtsson.”
Politiken gav den 5 hjerter: ”Uden at realismen bliver hverken patetisk eller magisk, snarere formildet som kærtegnet af en usynlig hånd.”
Nordjyske gav den 6 stjerner: ”Rishøi er de svages forfatterinde og skaber stor kunst med få, præcise ord.”
Kristeligt Dagblad gav bogen den mest fantastiske anmeldelse: ”Hun er en fuldkommen enestående forfatter.”
Ingvild H. Rishøi er et af de største talenter i norsk litteratur og har fået en række priser for sine novellesamlinger. Rishøi er en mester i at leve sig ind i andre mennesker og med empati favner hun de skæve og skrøbelige eksistenser som vil det så godt og gør deres bedste, men som sjældent lykkes. Det er hjerteskærende uden at være sentimentalt. Det er eventyr for voksne, som en anmelder skriver.
BRAGEPRISEN KRITIKERPRISEN
Ingvild H. Rishøi (f. 1978) debuterede i 2007 med novellesamlingen La stå, som fik en strålende modtagelse og blev månedens bog i den største norske bogklub. Hendes næste bog, novellesamlingen Historien om fru Berg, blev nomineret til Brageprisen. Rishøi fik i 2012 Sultprisen og i 2013 Per Olov Enquists Pris. For Vinternoveller har hun fået Brageprisen i åben klasse og Kritikerprisen.
De norske anmeldere skrev:
”Vi er kun nået til januar, men mærk dig mine ord, når 2014 bliver opsummeret, vil Vinternoveller trone på toppen over de bedste norske skønlitterære udgivelser.” – ADRESSEAVISEN
"Ingvild H. Rishøi skriver noveller i absolut topklasse." - KLASSEKAMPEN
”En ung enlig mor har hentet sin datter i børnehaven. Det er vinter og koldt. Datteren har tisset i bukserne. De har tres kroner til resten af weekenden. Spørgsmålet er om de skal bruge pengene på at tage bussen hjem, eller om de skal købe et par tørre trusser. Datteren vil helst give pengene til en tigger, moren siger nej: <> Citatet er titlen på den første af de tre fortællinger i Ingvild Rishøis tredje novellesamling. <> handler om pigen på sytten som stikker af med sine to små halvsøskende, så børneværnet ikke skal skille dem ad. <> handler om en mand som lige er kommet ud af fængslet og skal have besøg af sin lille søn. Thomas har en plan klar, han vil så gerne gøre alt rigtig. Det hele ramler for ham da han skal købe en pude til sønnen. Der er så mange valg man skal tage. Han går i panik. Ingvild Rishøi skriver om de svageste af os. Om dem som falder udenfor, socialklienterne, de udstødte om du vil. Et samlet kritikerkorps har sagt det før. Jeg gentager det. Ingvild Rishøi er en helt suveræn novellist.” - DAGBLADET

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ingvild H. Rishøi
Sideantal: 168
Sprog: Dansk
Originaltitel: Vinternoveller
Originalsprog: Norsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Jannie Jensen
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Batzer & Co. Roskilde Bogcafé
Bredde: 124 mm
Højde: 181 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 181 g
Udgivelsesdato: 20 Mar 2015
Oplagsdato: 22 Oct 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793209091

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Vinternoveller Batzer & Co. Roskilde Bogcafé