Ventoux

Reduced price!
Vis stort billede
Ventoux

239,96 kr

-20%

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage
Gribende og morsom roman om venskab, kærlighed og cykling
Kriminalreporteren og motionscykelrytteren Bart Hoffman er næsten halvtreds, da hans ungdomsvenner André, Joost og David atter kommer ind i hans liv. Med dem følger minder om sommeren 1982: den sommer, han tilbragte med sine bedste venner, fem mænd og en kvinde; den sommer, hvor han var håbløst forelsket i den smukke Laura; en sommer med svigt – og død på Mont Ventoux. De fem drenge klatrede dengang op ad det legendariske bjerg på deres cykler, men kun fire af dem kom ned igen. En ulykke på nedkørslen tog livet af Peter, en lovende ung poet, og den tragiske begivenhed kastede mørke skygger over deres næsten magiske venskab og rev vennerne fra hinanden. Laura, Peters muse, forsvandt helt uden spor.
30 år senere, i sommeren 2010, inviterer Laura de fire mænd til Provence, hvor hun arbejder som teaterinstruktør. Det bliver en rejse tilbage til fortiden, med cyklerne på taget, fortiden på bagsædet og deres indre dæmoner på slæb.
Alle fire mænd har hver sin personlige bagage. Joost er anerkendt fysiker og vinder af Spinoza-prisen, men har en sag om forskningssvindel på halsen. André har en løbebane som coke-dealer for de finere kredse bag sig. Surinameren David er indehaver af et rejsebureau med speciale inden for adventure-rejser, mens Bart, kriminalreporteren, arbejder på en bog om cykling og Spinoza, men har fået skriveblokering. Hvad skete der på bjerget for tredive år siden, og hvorfor tager de tilbage?
Ventoux af Bert Wagerndorp er en bevægende og tragikomisk bog om ægte venskab, et både hylende morsomt og indsigtsfuldt generationsportræt og en rejse på to hjul mod konsekvenserne af valg truffet som ung.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bert Wagendorp
Sideantal: 268
Sprog: Dansk
Originaltitel: Ventoux
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Birthe Lundsgaard
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 22 Mar 2015
Oplagsdato: 22 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771419085

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk