Under den mørke himmel

Vis stort billede
Under den mørke himmel

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Da Obinnas landsby i Sudan bliver angrebet, oplever han en vold, han aldrig kunne have forestillet sig, og han ser sin far blive myrdet. Soldaterne måler den 11-årige Obinna mod en AK47, og fordi han er højere end geværet, bliver han sammen med sin bror taget med af hæren for at blive formet til en kriger. I lejren, hvor han bliver trænet op som børnesoldat, forsøger han at klare sig gennem den daglige eksistens, og langsomt finder han ud af, hvilken del af sig selv, han skal bevare, og hvilken han skal ofre i en verden berøvet for nogen form for mening.


Bogen er fortalt af 11-årige Obinna. Set gennem hans øjne oplever læseren en verden af bru- talitet og ondskab, beskrevet med en rørende poesi og et barns uskyldighed.
Forfatteren
Majok Tulba er 27 år. Han er født i Sudan. I 2001 flygtede han til Australien, hvor han bor i Sydney sammen med sin kone og deres to børn. Han er filminstruktør og direktør for velgørenhedsorganisationen SudanCare. UNDER DEN MØRKE HIMMEL er hans første bog.
Da Majok Tulba var otte år, blev han målt mod en AK47. Han var en anelse lavere end geværet og dermed lige nøjagtig ikke høj nok til at blive barnesoldat. Alligevel forsøgte Majok at tage sin fars plads, så faren kunne blive i landsbyen, hvor der var brug for ham. Hærchefen gav Majok en AK47, men den var så stor og tung, at Majok faldt med den. Soldaterne grinede, og hærchefen sagde: Gå tilbage til din landsby og kom tilbage om et år. Du er for tynd for mig nu.
UNDER DEN MØRKE HIMMEL er fortællingen om, hvad der kunne være sket, hvis Majok havde været tre centimeter højere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Majok Tulba
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Liv Camilla Skjødt
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbulenz
Bredde: 141 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 321 g
Udgivelsesdato: 14 Aug 2013
Oplagsdato: 14 Aug 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771480375

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Under den mørke himmel Turbulenz