Uendelighederne

Vis stort billede
Uendelighederne

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Siden irske John Banville modtog Booker-prisen for The Sea, har vi ikke hørt meget til ham herhjemme, men nu kommer endelig hans kritikerroste roman The Infinities på dansk. Romanen er inspireret af Heinrich von Kleists skuespil Amphitryon.


Uendelighederne er fortalt af guden Hermes over fireogtyve timer. Han vogter over Arden House, hvor matematikeren Adam Godley ligger for døden. Adam Godley er berømt for at have opfundet den såkaldte Brahma-ligning som har revolutioneret verdens energiforsyning. Omkring ham står hans familie og venner: Den unge kone Ursula som han har drevet til druk, den uligevægtige datter Petra, der tilbringer sine dage med at lave et leksikon over sygdomme og skærer i sig selv iført morens smukke kimono, og den lidt kedelige og vægelsindede søn Adam og hans gudesmukke skuespillerinde-kone Helen, der er optaget af sin rolle som Alkmene, og som guden Zeus har kastet sin kærlighed over. Da den Pan-lignende skikkelse Benny dukker op, opstår en foruroligende atmosfære på Arden House, og Benny begynder at fortælle om den legendariske matematikers liv alt, imens guderne trækker i trådene og leger med menneskenes liv.
John Banville skriver med humor og vid og han regnes for at være en af vor tids største stilister i engelsksproget litteratur. Banville modtog blandt andet Bookerprisen i 2005 og Franz Kafka-prisen i 2011.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: John Banville
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Sara Koch
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 29 Jun 2014
Oplagsdato: 29 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771411386

Sprog

Dansk