Uden konge - - og andre noveller

Reduced price!
Vis stort billede
Uden konge - - og andre noveller

158,40 kr

-20%

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Gammelmor får ikke rottegift, men bliver langsomt sultet ihjel. En kvindelig læge fodrer sine schæferhunde med aborterede fostre, som hun tager med hjem fra fødeklinikken, og da en far bliver syg, diskuterer de voksne børn, om de skal bruge penge på en operation eller lade ham dø...
Nguyen Huy Thieps Vietnam er sjældent så vidunderligt som turistindustriens glansbilleder, for hans personer lever i en verden, hvor fællesskab er afløst af materialisme og grådig egoisme. Det er et samfund uden konger eller helte, uden retning eller moralsk rettesnor, hvor hjælpsomhed er lagt i hænderne på de magtesløse, der ikke er rigtige mennesker. Gennem Thieps knastørre og underspillede humor kommer læseren tættere på det moderne Vietnam – og på os selv. Her er beretningen om en slægts storhed og fald, fortællingen om krøblingen der bliver far mod betaling, og historien om den pensionerede general der fortvivles ved at den familie og det samfund han har kæmpet for, er langt mindre humant end krigen og soldaterlivet. Her er sørgmuntre noveller om den gamle jæger der bliver klædt af til skindet, om livet i Hanois udkant, og om manden der udnyttes fysisk og seksuelt i sin stræben efter lykken, der er lige så uhåndgribelig som vandgudens æteriske datter.
”Med en fantastisk förmåga att skildra såväl barns som kvinnors och mäns livssituationer och öden (…) är det banne mig det bästa jag läst på länge i prosaväg. Det är berättarglädje som ger läsglädje, och en inblick i en för mig annorlunda kultur.” – Bo Blom, BTJ.
Nguyen Huy Thiep, f. 1950, er uddannet historiker og arbejdede i 1970'erne som lærer for etniske minoriteter i det nordvietnamesiske højland. Siden hans første fortælling blev trykt blot en måned efter de store reformer i 1986, har Thiep været Vietnams ubestridt mest kendte og anerkendte forfatter. Novellen er Thieps foretrukne genre, og han vælger ofte en nøgtern, konstaterende og næsten distanceret stil til sin knivskarpe og ætsende kulturkritik af et samfund uden moralsk kompas. Thieps Vietnam er sjældent vidunderligt – og langt fra så eksotisk og fremmedartet, som man skulle tro.
Med essay om forfatteren, hans forfatterskab og baggrund.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nguyen Huy Thiep
Sideantal: 292
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Vagn Plenge
Forord af: Niels Fink Ebbesen
Originalsprog: Vietnamesisk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Ngo Thi Hoa, Niels Fink Ebbesen, Arne Herløv Petersen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hjulet
Bredde: 144 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 486 g
Serie: En Varm Bog / Litteratur fra den 3. og 4. verden
Udgivelsesdato: 01 Dec 2015
Oplagsdato: 01 Dec 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788789213835

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Uden konge - - og andre noveller Hjulet