Uden formildende omstændigheder

Vis stort billede
Uden formildende omstændigheder

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Uden formildende omstændighederfortæller nogle højst forskellige kvinders bemærkelsesværdige historier. Historier om kærlighed og svigt, fantasi og virkelighed, forbrydelse og overmod.

Kvinderne har hverken tid, sted eller omgivelser tilfælles. Der er mange år mellem 1864 og 2014, der er langt fra Japan til Sydsjælland, og der er stor forskel på et overklassemiljø og et landsbysamfund.

Indtil et point of no return lever kvinderne hver deres normale tilværelse. Godsejerinden passer sin bedrift, kontorchefen sine sagsmapper, plejehjemmets ældste døser i sin lænestol, den rige enke herser med sit tyende, og studinen fester med jetsettet.

Men trods forskellighederne lander Dora, Rosa, Louise Marie og de andre kvinder i samme situation: Tilfældigt og uden varsel konfronteres de med, hvem de egentlig er, hvad de faktisk gør eller har gjort. De befinder sig i et afgørende øjeblik, som kræver handling, og hver håndterer situationen på sin måde. Med flugt, fornægtelse, gengældelse, accept, anger, mord.

Uddrag af bogen

Veronika blev fuldstændig stum, ikke så meget af rædsel som af hvidglødende raseri, først på Madeleine og så på sine fordums, afdøde elskere – usle forrædere – den gamle, kælne indenrigsminister, som havde ladet det famøse dokument ”forsvinde” i sin lomme for at ”skåne” hende, men bagefter givet det til Abdullah Khadir – Arschloch – der ikke havde tilintetgjort det, men gemt det til sin lige så usle sønnesøn Tawfiq!

Jo, Madeleine havde hende så sandelig i saksen.

Men Veronika kunne kunsten at beherske sig. Hun sank spyttet og tænkte hurtigt.

– Jo, sagde hun køligt. Hun var ganske rigtigt interesseret i det omtalte dokument.

Som om det drejede sig om en ligegyldig tryksag.

– Prisen for leveringen kunne man måske forhandle om i morgen aften?

Om forfatteren

Helle Oldenburg er cand.phil. i dansk og har undervist freelance. Efter adskillige udstationeringer rundt om i verden bor hun og hendes mand nu i Nordsjælland.

Helle Oldenburg har tidligere udgivet romanerne Roevmund eller Drachmanns hat og Emirens dromedar .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helle Oldenburg
Sideantal: 124
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Therese Buch-Andersen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 145 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 216 g
Udgivelsesdato: 15 Jan 2015
Oplagsdato: 15 Jan 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793270435

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Uden formildende omstændigheder Mellemgaard