Tumlingen

Vis stort billede
Tumlingen

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
TUMLINGENer en jødisk slægtsroman. Den følger to familier blandt den store bølge, der i begyndelsen af 1900–tallet søgte væk fra pogromerne i Polen og især Rusland og endte i det fredelige Danmark.
Deres voksne børn, Moritz og Rebecca, forelsker sig i hinanden og gifter sig trods ihærdig modstand fra deres forældre, der ikke kan døje den nye familie.
Vi følger de utallige problemer, der opstår, når gamle træer rives op med rode: Integreringen, generationskløften, forældrenes kulturchok, sprogproblemerne samt den stigende antisemitisme i begyndelsen af 30'erne, der fra Hitlers nye Tyskland breder sig over Europa og rammer hårdt. Det daværende jødiske miljø i København og forholdet til danskerne er indgående beskrevet.
Moritz har for længst udviklet sig til en driftig, men også dristig forretningsmand med økonomiske op - og nedture, men rejser sig hurtigt hver gang som en tumling. Rebecca føler sig forbigået af ham og kæmper energisk for at blive respekteret som kvinde.
Da Moritz efter en sej kamp endelig når toppen af sin karriere, bliver Danmark den 9. april 1940 besat af tyskerne. Moritz handler hurtigt. Inden for få timer har han samlet begge familier. Nu drejer det sig kun om ét: At få alle over til Sverige. Omgående!

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Harry Altschul
Sideantal: 398
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Underskoven
Bredde: 132 mm
Højde: 202 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 468 g
Udgivelsesdato: 06 Jun 2013
Oplagsdato: 06 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792974570

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk