Tre aber

Vis stort billede Tilføj
Tre aber

225,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Året er 1987. Vi er i Göteborg. Jacob er 13 år. Men lige efter hans Bar mitzvah (hvor han som alle jødiske drenge træder ind i de voksnes verden) vælger hans mor at skifte hans far ud med en anden mand. Og hans bedsteforældre til begge sider holder op med at tale med hinanden. Og samtidig med at den første intifada bryder ud i Israel begynder den jødiske menighed i Göteborg at falde fra hinanden. Og det værste er endnu ikke forbi.

Nostalgi blandes med ironi i disse humoristiske scener fra en opvækst i Göteborgs jødiske miljø anno 1987 med undervisning i Israel-kundskab konflikter i familien skilsmisser og begravelsesproblemer. Forfatteren har et righoldigt forråd af fortællinger at øse af og gestalter sine personer morsomt og med barnets skarpt iagttagende blik for de voksnes særheder og svagheder. Men Tre aber rummer også tragedie sorg og splittelse. Først og fremmest er det en fortælling en litterær reportage om en jødisk familie i den svenske diaspora. Om et for danskere fuldkommen ukendt jødisk miljø midt i et ellers velbeskrevet Sverige.

En anden svensk roman med samme elegance var Mikael Niemis Populærmusik fra Vittula. Stephan Mendel-Enks Tre aber fortjener samme store læserskare og vil helt sikkert få det. Dagens Nyheter

Stephan Mendel-Enk (f. 1974) er journalist og forfatter. Hans debut reportagebogen Med uppenbar känsla før stil (2004) et signalement af maskuliniteten som tilstand blev en stor svensk succes solgt i over 30.000 eksemplarer. Mendel-Enk har bl.a. skrevet for Dagens Nyheter og forskellige magasiner i Sverige. Siden 2004 som fast kolumnist på Metro. Han bor i Stockholm.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stephan Mendel-Enk
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 130 mm
Højde: 190 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 216 g
Udgivelsesdato: 18 Aug 2011
Oplagsdato: 18 Aug 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779734630

Sprog

Dansk