Tintorettos Engel

Vis stort billede
Tintorettos Engel

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Tintoretto blev en af samtidens største og mest produktive malere.
Hans berømte, kæmpe maleri i Dogepaladset, ’Paradiset’, kan ingen overskue ved første øjekast. Man må give sig tid og finde lag på lag for at forstå det – og på samme måde er det med personen Tintoretto i Tintorettos engel.

Forfatteren fører os ind i et komplekst sind med et voldsomt temperament og giver os en stærk psykologisk beskrivelse af en kunstnerisk, splittet person, og får os til at gyse, græde – holde af ham og afsky ham. Tintorettos engel handler om maleren Tintorettos kærlighed til sin kunst, sin ældste uægte datter og øvrige familie – og hvad den kærlighed fører med sig og volder af skade på andre. Og spørgsmålet kommer utvivlsomt til læseren: Hvordan ville man selv reagere i det liv vi får ridset op i denne tankevækkende og reflekterende roman?

Bag om bogen:
Forfatteren, Melania G. Mazzucco er født i Rom i 1966. Hun debuterede i 1996 og har siden vundet adskillige priser blandt andet Strega-prisen (Italiens mest betydningsfulde litterære pris).
Hendes romaner er udgivet på flere forskellige sprog. Tintorettos engel er Melania G. Mazzuccos første roman på dansk.

I romanen møder læseren den store venezianske maler Jacomo Robusti, kaldet Tintoretto (1519-1594), der gennem de sidste femten dage af sit liv forsøger at komme overens med sit liv og ikke mindst Gud, som han henvender sig direkte til i et forsøg på at retfærdiggøre sig selv og sine handlinger over for sin kone og sine børn.
Romanen foregår i 1500-tallets kosmopolitiske Venezia, og læseren kan næsten lugte og smage byen gennem de malende beskrivelser af byens dagligliv med intriger, pest, krige og brande.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Melania G. Mazzucco
Sideantal: 598
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Tintoretto (Robusti, Jacomo, 1519-1594): Helenas bortførelse (Il ratto di Elena)
Originaltitel: La lunga attesa dell'angelo
Originalsprog: Italiensk
Produktvariant: Hardback
Oversætter: Marie Andersen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tellerup
Bredde: 157 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 46 mm
Vægt: 972 g
Udgivelsesdato: 12 Nov 2013
Oplagsdato: 12 Nov 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788758810195

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk