Til deres dages ende - Helvigs liv og slægt

Vis stort billede
Til deres dages ende - Helvigs liv og slægt

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Til deres dages endeer den tredje og sidste bog om Helvig Pedersdatter fra Refs i Thy. Læseren følger hende, fra hun bliver gift i 1852 til hun dør i 1898. Som i de to foregående bøger Helvig(2003) og Ud og hjem(2008) får læseren et formidabelt indgående indblik i livet blandt bønder, husmænd og landarbejdere men også den landlige overklasses døre lukker forfatteren op i et hovedværk, der beskriver omtrent hele det 19. århundrede.
Fokus i romanen er hos Helvig og hendes familie, naboer og skæbner i Hurup sogn. Den allestedsnærværende død står konstant på spring, men der er også frodigt liv og overraskende kærlighedshistorier.
Vi følger Helvigs børn, fra de fødes til de rejser hjemmefra, til storbyen Aalborg. Og historien bliver tilsyneladende ved med at gentage sig: Den ældste datter kommer hjem med barn i maven, men uden ægtemand, så Helvig bliver plejemor for sit første barnebarn.
Helvig har, som flertallet af kvinder på den tid, ingen mulighed for at uddanne sig. Alligevel får hun - takket være sine mange år som “lærling” hos dygtige kokkepiger - et arbejde, der redder familien ud af den værste fattigdoms ubarmhjertige kløer. Så heldige var ikke alle.

Tidens politiske begivenheder går let hen over landsbyen Refs med undtagelse af sommeren 1864, da Thy bliver indvaderet af østrigske tropper. Senere resulterer Estrups stramme økonomiske politik i udbredt arbejdsløshed og katastrofal fattigdom blandt storbyernes nye arbejderklasse.
Med Til deres dagesende har Winni Østergaard fuldendt et hovedværk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Winni Østergaard
Sideantal: 535
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Christen Dalsgaard
Omslagsgrafiker: Svetlana Makarenko
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Anders Sune Berg
Udgiver: Hovedland
Bredde: 150 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 34 mm
Vægt: 762 g
Udgivelsesdato: 11 Jun 2012
Oplagsdato: 11 Jun 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770702898

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Til deres dages ende - Helvigs liv og slægt Hovedland