Ti vilde heste

Ti vilde heste Forstør

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Ti vilde heste er en historie om en piges liv fra hun er fire år til hun bliver fireogtyve og venter sit første barn. Pigen vokser op i 1950’ernes Danmark med to forældre der er psykisk ustabile; den røde, eksplosive far, hvis humør skifter som nat og dag, og den sorte mor med mørke øjne der sjældent smiler.

Det er historien om en barndom med overgreb og knusende tavshed, med mareridt og slanger i fodenden og en mor der gradvist fortaber sig bag en tjørnehæk af glas. Efter forældrenes skilsmisse bliver pigen anbragt hos forskellige fjerne bekendte og overlades til selv at finde ud af tilværelsen. Men pigen er en overlever, sårbar og viljestærk på en og samme tid.

Historien er barsk og gribende, nærmest mytisk, sproget er poetisk og registrerer seismografisk pigens indre rystelser.

Historiens rammefortælling er skrevet mange år senere. Den kvindelige jeg-person har for længst besluttet sig for ikke at se sin mor mere. Hendes fortid ligger i en forseglet boks og står det til hende skal den aldrig åbnes. Men den nat kvinden fylder halvtreds har hun et syn som får hende til at begive sig ud på en rejse for at opsøge moren.

Elisabeth Rygård har i mange år arbejdet som filminstruktør, begyndende med den humoristiske spillefilm Ta’ det som en mand, frue (1975), som udsprang af 70’ernes kvindebevægelse. Siden har hun skabt 20 andre film, bl.a. spillefilmen Omfavn mig måne (2002) om en tyrkisk dreng hvis forældre udvandrer til Danmark. Derudover har hun tidligere udgivet to digtsamlinger, Skrøbelige rejser (Vindrose 1994) og Den unikke guide (Klim 2004). Ti vilde heste er hendes romandebut.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Elisabeth Rygård
Sideantal: 322
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Jytte Rex
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Batzer & Co
Bredde: 124 mm
Højde: 180 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 370 g
Udgivelsesdato: 18 May 2012
Oplagsdato: 18 May 2012
Varefakta
Reference

b-9788792439307

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk