Tavshedens ofre

Vis stort billede
Tavshedens ofre

159,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Efter mange aborter føder Kristina et dødfødt barn med indre anatomiske mangler. Lægen konstaterer, at Kristina og hendes mand, Torben, er halvsøskende: Deres mødre er blevet insemineret med sæd fra samme sæddonor, hvorfor de to unge mennesker slet ikke må være gift -, endsige få børn med hinanden. De befinder sig pludseligt og uforskyldt imellem to danske love, som kriminaliserer dem.

Da Kristina begår selvmord, forsøger Torben, der er advokat, at få ændret lovene, for at forhindre, at flere kommer i klemme og bliver tavshedens ofre. På trods af talrige forsøg mislykkedes det. I desperation beslutter han, at hans sidste forsøg, på at blive hørt, kræver at han må bevæge sig langt ud over lovens grænser.

Uddrag af bogen

Det, som hun nu skal fortælle dem, bliver det sværeste, hun nogensinde har skullet meddele et ungt par, hvis højeste ønske er et lille barn: “Det er vigtigt, at I forstår, hvad jeg siger nu: I må ikke mere forsøge på at få flere børn … sammen.”

Hun bider sig usikkert i læben, før hun fortsætter: “At I er gift med hinanden … er faktisk ikke lovligt, fordi … I er … I er halvsøskende.”

Torben er sikker på, at han har hørt forkert.

“Hvad er det, du siger?”

Birthe Norrmands egen reaktion var først lige så vantro, som deres er nu, men efter flere tests, levnede resultaterne ikke nogen tvivl.

Hun rømmer sig, før hun fortsætter: “Da jeg først undersøgte jeres barns og efterfølgende jeres DNA, viste de sammenfald i jeres DNA-koder. Der er ikke nogen tvivl om, at I er søskende, desværre.”

Kristinas stemme er meget lille: “Jamen, hvordan?”

“I har den samme far.”

Om forfatteren

Ulla Dueholm blev født i 1953 i Fredericia, hvor hun i 80’erne også bidrog aktivt til det kulturelle miljø som forfatter, instruktør og skuespiller. Efterfølgende bredte hun sit kunstneriske virke til hele landet, og i 90’erne landede hun i hovedstadens børneteatermiljø.

Helbredsmæssige problemer tvang hende til at opgive teaterarbejdet, så hun fokuserer nu sine kreative kræfter på forfatterskabet. Ulla Dueholm har tidligere udgivet Bag Volden og To skridt over stregen .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ulla Dueholm
Sideantal: 131
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Helle Just Jacobsen
Omslagsgrafiker: Bente Nordstjerne Petersen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Mellemgaard
Bredde: 146 mm
Højde: 209 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 228 g
Udgivelsesdato: 30 Jun 2013
Oplagsdato: 30 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793025943

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Tavshedens ofre Forlaget Mellemgaard