Sultens refræn

Vis stort billede
Sultens refræn

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
J. G. M. Le Clézio(f. 1940) har udgivet mere end 40 bøger i forskellige genrer: romaner noveller essays rejsedagbøger børnebøger mm. Han modtog i 2008 Nobelprisen i litteratur.
Sultens refrænLe Clézios seneste roman er en familiehistorie og et portræt af en ung kvinde. I vid udstrækning er det historien om forfatterens egen mors ungdomsår i årene før under og lige efter Anden verdenskrig.
Et resumé:Blandt de besøgende på Koloniudstillingen i Paris i 1931 møder vi den tiårige Ethel og hendes mors onkel den aldersstegne Monsieur Soliman gående hånd i hånd. Det er en lykkelig stund for dem begge. Mellem dem er der stærke sjælelige bånd. Endnu ser tilværelsen lys og sorgløs for deres velbjærgede slægt af immigranter fra Maritius som lever godt i Paris. Men tingene ændrer sig radikalt da Samuel dør og hendes far bortødsler arven ved at investere i sydafrikanske diamanter tømmer fra Camaroun havne i Niger og ejendomme i Paris. Samtidig er forældrenes ægteskab i uophørlig krise på grund af faderens utroskab.
I familiens hjem holdes månedlige søndagssaloner. Her samles en broget kreds af mennesker: ældre slægtninge som udveksler minder om barndommens Mauritius faderens suspekte forretningsforbindelser også hans elskerinde Maude er en flittig gæst. Man spiller musik og diskuterer Hitlers fremmarch. Og mange af salonens gæster viser sig at være nazistkollaboratører.
Et lyspunkt i Ethels tilværelse er venskabet med den lidt ældre Xénia som kommer fra en forarmet russisk adelsslægt og vil møde en mand som elsker hende mere end hun elsker ham. Og under en familiens månedlige søndagssaloner dukker en ung sky englænder op ved navn Laurent Feld for hvem Ethel føler en spirende kærlighed &

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: J.M.G. Le Clézio
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 126 mm
Højde: 206 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 260 g
Udgivelsesdato: 28 Mar 2012
Oplagsdato: 28 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779734821

Sprog

Dansk