Stormen udenfor

Vis stort billede Tilføj
Stormen udenfor

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Velskrevet glemmebog ... Den er fremragende ... Stor romankunst ... En ualmindelig sikker debut skrev Berlingskei anmeldelsen af den unge amerikanske forfatter Stefan Merrill Blocks debutroman En fortælling om at glemme. Romanen der både tematisk og fortællemæssigt er beslægtet med en forfatter som Jonathan Safran Foers romaner er blevet solgt på dansk i omkring 20.000 eksemplarer siden. En både morsom og bevægende debutroman skrev Politikenog Weekendavisensupplerede: En rejse til det indre mørke ... Det er grumt. Men det er også forunderligt ... Block er ikke en copycat men en ung komet fra Brooklyn med kurs mod vores egne sorte huller. Hold øje med ham.
Nu kommer så Blocks anden roman på dansk og ligesom debutromanen er den svære toer også en roman med udgangspunkt i hans egen familiehistorie. Rammefortællingen er følgende:

Stefan Merrill Blockfinder som 7-årig en varm sommerdag sin mormor i færd med at brænde alle morfarens papirer digte og breve. Dermed forsvandt alle førstehåndskilder til hvem denne næsten mytologiske skikkelse i familien var hvad han tænkte og følte hans drømme og frustrationer.
Men tyve år før den lille Stefan overværer denne scene træffer mormoren Katharine en endnu mere skæbnesvanger beslutning: Hun lader sin mand Frederick tvangsindlægge på Amerikas mest berømte psykiatriske hospital Mayflower.
Det er i sommeren 1962. Derefter følger romanen Frederick under hans livslange ophold på det legendariske hospital hvor han og hans medpatienter digtere intellektuelle og galninge forsøger at navigere i en gråzone af depression afhængighed og sindssyge. Hans kamp for at vende tilbage blive alt det han var engang: en far en mand en forretningschef. Og samtidig kæmper Katharine med at opdrage sine fire unge døtre hvoraf den ene altså er forfatterens mor men også med at finde en vej tilbage til Frederick gennem vildnisset af sine egne ambivalente følelser vildfarelser og fejl begået i en rosenrød tro på et liv hun ikke længere lever.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stefan Merrill Block
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 140 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 534 g
Udgivelsesdato: 04 Oct 2011
Oplagsdato: 04 Oct 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779734951

Sprog

Dansk