Spild - En dameroman

Vis stort billede
Spild - En dameroman

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Store dele af Spildudspiller sig i 1930 erne men romanen tager sit afsæt i nutidens Sverige.
Her modtager en forfatter ved navn Sigrid Combüchen et brev fra en af sine læsere. Hedda Carlsson en ældre dame bosat på den spanske solkyst har genkendt sig selv på et familiefotografi beskrevet i en af forfatterens romaner. Et fotografi som forfatteren har fundet i en antikvitetsbutik mens hun søgte efter materiale til sin roman. I sit svar på Heddas brev foregiver hun at hun selv bor i det hus hvor fotografiet er taget.
Denne lille løgn sætter gang i forfatterens fantasi og en brevveksling med Hedda. Brevene mellem nord og syd vokser i antal. Heddas breve og alt det som forfatteren finder frem til ad andre veje gør billedet af Carlsson-familien hvoraf Hedda er den eneste datter mere og mere komplekst. Langsomt vokser en romanfortælling frem om Heddas liv som ung. Om tilfældighederne beslutningerne og de skæbnesvangre omstændigheder der kom til at forme hendes liv. Om hvordan hendes liv blev formet af tilfældige hændelser og spontane beslutninger da hun var 19 år gammel. Omstændigheder som førte hende bort fra den vej som syntes så selvfølgelig for en pige fra den øverste del af middelklassen i Sverige.
Mellem forfatteren og Hedda kommer det til uenigheder om hvordan denne historie skal udlægges. Mens forfatteren bliver mere og mere optaget af fortiden og det som aldrig blev til noget interesserer Hedda sig for nutiden som den er. Især protesterer hun imod ideen om at hendes liv måske blev forspildt.
Sigrid Combüchen(1942) er svensk forfatter født i Tyskland. Sit store gennembrud fik hun med romanen Byronsom fik prisen som årets bedste bog i Sverige og oversat til mange sprog. På dansk udkom den i 1995. På dansk er også udkommet romanen Parsifal(1999).
For Spildmodtog Sigrid Combüchen i 2010 August-prisen Sveriges mest prestigefyldte litteraturpris.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sigrid Combüchen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 159 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 627 g
Udgivelsesdato: 17 May 2012
Oplagsdato: 17 May 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779735057

Sprog

Dansk

Spild - En dameroman Tiderne Skifter