Sønderjysk kaffebord

Vis stort billede
Sønderjysk kaffebord

129,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sønderjysk kaffebord - på omslaget - og Mine trængsler med sønderjyske kaffeborde inde i bogen - er titlen på den tyske mesterfortæller Siegfried Lenz' lille bog. Lenz filosoferer over det sønderjyske kaffebord. Kaffebordet udviklede sig just under tysk besættelse, som apolitisk samvær i en forbudstid. De søde etaper af Lenz' kagemaraton er stærkt illustrerede.
Det er vel næsten skæbnens ironi, at det sønderjyske kaffebord bringes ind i verdenslitteraturen af en tysk forfatter. Men det sønderjyske bidrag til verdenskøkkenet - vidt berømt i Danmark - skyldes egentlig den tyske besættelsesmagt 1864-1920, der forbød politiseren i forsamlinger. Derfor fandt sønderjyderne på at samles omkring aftenkaffetid, til kaffebord med kager - mange kager. Og megen snak. Inge Adriansen, Sønderborg Museum, har blandt andet skrevet herom i sit efterord.
Siegfried Lenz tabte allerede i det sidste år under besættelsen sit hjerte til Danmark. Han deserterede og kom til Næstved.
Mange år senere tilbragte han igennem næsten tredive år sin fritid på Als, hvor han lærte befolkningen og kaffebordene at kende. Fortællingen Mine trængsler med det sønderjyske kaffebord udkom på tysk for over tyve år siden. I sin nuværende skikkelse, illustreret af Kirsten Reinhold, blev fortællingen genudgivet for det tyske publikum i 2006.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Siegfried Lenz
Sideantal: 23
Sprog: Dansk
Originaltitel: Die Erzählungen
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Jacob Jonia
Oplag: 2
Udgave: 1
Illustreret af: Kirsten Reinhold
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 02 Oct 2007
Oplagsdato: 07 Jun 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770700153

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk