Smeltepunktet - roman

Vis stort billede
Smeltepunktet - roman

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Romanens hovedperson er en noget følelsesmæssigt arret forfatter på 56 år. Ask Silverstamm er svensker og tager hvert efterår til den græske ø Samos for at skrive og leve i sit 'kulturløse paradis', som han kalder det. Hans hovedtema er intet mindre en Blodhævnen - før og nu.
Han har et større opgør med amerikansk imperialisme, med Fredspris-modtageren og krigsforbryderen Henry Kissinger som hovedskurk.
Ask Silverstamm får dog ikke skrevet en linie på sin bog - han bliver indspundet i et klassisk drama, de forkerte folk tror, at han er vidne til en forbrydelse, og han bliver truet på sin eksistens. En kvindelig betjent bliver mandens bodyguard, men hun kan ikke sigte og skyde på et andet menneske... Både hun og politichefen er indblandet i den heroinsmugling, der trævles op. På klassisk vis må Ask Silverstamm selv tage affære, hans livsgnist vækkes, han må tage stilling til liv og død, og til moralske værdier. Vigtig medvirkende er den livsglade og operaelskende skøge Xenia, en kvinde, som de tunge feminister vil elske at hade, og med hvem Ask nyder erotikkens rus.
Undervejs fortælles det ene historiske drama efter det andet, om Kleopatra og Markus Antonius, som festede på Samos. Om den religiøse matematiker Pythagoras, som i ungdommen levede på øen, og om tyrannen Polykrates' hersken samme sted.
Smeltepunktethentyder dels til narkotikaens virkelighed, dels til de menneskelige følelser. Heroinens smeltepunkt ændres, hvis man fortynder stoffet, normalt set. Imidlertid fandt sicilianske mafiosi ud af at fortynde heroin uden at forrykke smeltepunktet.
Der er tale om at kunne snyde både kunde og kurér, og det er en afgørende faktor i intrigen mellem forbryderne i romanen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Eske Holm
Sideantal: 321
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mark Og Storm Grafisk
Bredde: 170 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 800 g
Udgivelsesdato: 16 Nov 2005
Oplagsdato: 16 Nov 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791739026

Sprog

Dansk

Smeltepunktet - roman Mark Og Storm Grafisk