Skyatlas

Vis stort billede
Skyatlas

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

SKYATLAS er et virtuost romanværk. En enestående rig læseoplevelse og det foreløbige hovedværk fra David Mitchell, et af de mest lysende navne på den litterære scene i England.
SKYATLAS er en ambitiøs og medrivende roman, der består af seks forskellige historier, der knyttes sammen ved hjælp af diverse spor og tematiske fællesskaber, men især af en stor fortælleglæde og –kraft. Hver af de fem første fortællinger afbrydes omtrent midtvejs, men genoptages efter tur efter den sjette og midterste historie.
Første historie foregår omkring 1850 og er en dagbog ført af den unge amerikanske advokat Adam Ewing, der krydser rundt mellem forskellige stillehavsøer på jagt efter en mand, han har fået til opgave at overbringe en arv.
Anden historie er fortalt i brevform. Den foregår i Belgien i 1931, hvor den unge engelske komponist Robert Frobisher, på flugt fra kreditorer og et dårligt ry i London, bliver assistent for sit idol, den moderne komponist Ayrs.
Tredje historie er en thriller, der foregår i Californien i 1975, hvor den kvindelige journalist Luisa Rey undersøger en historie om korruption og mord på et atomkraftværk.
Fjerde historie er sat i England i vor tid og er en sort komedie om den fallerede forlægger Timothy Cavendish, der af sin bror narres til at indskrive sig på et plejehjem, hvorfra han efterfølgende forsøger at flygte.
Femte historie er en science fiction-fortælling om Sonmi~451, der bliver interviewet før sin henrettelse. Sonmi~451 er en kloning og arbejder på en fastfoodrestaurant, men trodser og bryder ud af den samfundsorden, der har skabt og udnytter hende.
Sjette og midterste historie, der som den eneste ikke er delt i to, er en postapokalyptisk fortælling, sat blandt stammefolk efter ’Undergangen’. Zachry fortæller i et nærmest degenereret sprog, om dengang Meronym, der repræsenterer den sidste teknologibaserede civilisation, kom til deres ø.
David Mitchell, født 1969, debuterede i 1999 og har udgivet fem romaner, der alle har været indstillet til Man Booker-prisen. SKYATLAS (CLOUD ATLAS) udkom på engelsk i 2004 og regnes stadig for Mitchells foreløbige hovedværk.
Romanen står for at skulle filmatiseres med bl.a. Tom Hanks på rollelisten.
”Skyatlas kræver sin læser, men giver til gengæld lag på lag af historisk roman, brevroman, thriller, komedie, science fiction, apokalypse og meget, meget mere.” ***** - Berlingske
"Ingen tvivl om at Skyatlas er et originalt og interessant romaneksperiment, der udfordrer sin læser på måder, jeg ville ønske, at flere romaner turde."
- Weekendavisen

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: David Mitchell
Sideantal: 528
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: People'Spress
Bredde: 168 mm
Højde: 235 mm
Dybde: 46 mm
Vægt: 905 g
Udgivelsesdato: 27 Mar 2012
Oplagsdato: 08 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771084719

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk