Skumringsår

Vis stort billede
Skumringsår

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Den midaldrende Christian rejser alene tilbage til sin hjemby for at deltage i ungdomsveninden Hannes bisættelse. Hun er død af brystcancer et par år efter deres fælles 25-års studenterjubilæum. I studentertiden, hvor amorinerne fløj lavt, har Christian haft et forhold til Hanne, som imidlertid kort tid efter eksamen rejser til Norge for at blive gift dér. Her føder hun en datter, hendes eneste barn. Under samtaler efter bisættelsen med Hannes skleroseramte mor oprulles en grum og hemmeligholdt fortid. Christian indvies i en historie med en mulig incest og et hemmeligholdt mord. Christian har aldrig kunnet glemme Hanne, og efterfølgende kan han ikke slippe tanken om at finde ud af, hvem der egentlig er far til hendes datter. Han forsøger at afdække sandheden, hvilket fører til en række kurrer på tråden mellem ham og hans kone. Kan disse rettes op – og kan de to leve videre med deres fælles viden om et fortidigt mord?

Uddrag af bogen:

Sygehjælperen viste mig vej hen til fru Borgs værelse og gik så tilbage, hvor hun kom fra. Jeg bankede let på døren og trådte straks ind, da jeg hørte det svage, men bestemte, ”Kom ind”, fra den anden side af døren. Og dér sad så Hannes mor i en stol og så forventningsfuldt op på mig. Der stod to kopper med teskeer af sølv på det runde bord; der var også fløde og sukker og lidt småkager på bordet. Samt en sølvkande af den gammeldags slags, utvivlsomt med kaffe i. Det var ikke en af dem, der kunne holde på varmen i længere tid. Men der var stil over den. Jeg var tydeligvis ventet. Fru Borg havde forberedt sig.

Om forfatteren:

Ivar G. Jonsson (f. 1932 i Island) er civilingeniør og ph.d. Han var i mange år docent på Danmarks Tekniske Universitet. Efter sin pensionering har han fortrinsvis virket som komponist og forfatter. Han debuterede med radionovellen (DR) ”In the Morning” i 1982. Hans seneste bøger er romanen Hess-dokumentet, børnebogen Casper og den sindrige høne, begge fra 2011, og ’sagaen’ Kristian den Rige fra 2013.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ivar G. Jonsson
Sideantal: 195
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Therese Buch-Andersen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 146 mm
Højde: 212 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 295 g
Udgivelsesdato: 30 Jun 2013
Oplagsdato: 30 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793025905

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk