Skruen strammes

Vis stort billede Tilføj
Skruen strammes

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

En ung præstedatter ankommer til et idyllisk engelsk landsted for at træde til i stillingen som guvernante for de to forældreløse børn Miles og Flora. Godset tilhører børnenes onkel, en overklasseslæge fra London, og hans eneste krav er, at han ikke vil forstyrres. Men den unge guvernante indser snart, at det netop er forstyrrelser godset myldrer med. Noget er ikke som det burde være. Den forrige guvernante forsvandt under mystiske omstændigheder og det samme gjaldt for en tidligere tjener.
Den amerikanske forfatter Henry Jamesvar livet igennem tiltrukket af gysergenren, men gik i en stor bue udenom bombastiske splattere såvel som stereotype spøgelseshistorier og dyrkede i stedet det subtile gys.
I Skruen strammes(1898) formår han at fremmane en nærmest kvælende, uartikuleret uhygge, der sniger sig ind på en, så hårene rejser sig, når fuldstændig banale hverdagshændelser pludselig bliver vendt på hovedet. Det er hele tiden det usagte der spøger, bogstaveligt talt, for den unge guvernante begynder at se to tavse skikkelser dukke op forskellige steder. Hvad er det præcis, der er sket på godset? Og hvorfor udstråler de tavse spøgelser en sådan vrede og ondskab, der er rettet direkte mod børnene?

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henry James
Sideantal: 150
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Turn of the Screw
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Viggo Hjørnager Pedersen, Lasse Rask Hoff
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Rosenkilde & Bahnhof
Bredde: 127 mm
Højde: 195 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 252 g
Udgivelsesdato: 25 Jan 2012
Oplagsdato: 25 Jan 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771280159

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Skruen strammes Rosenkilde & Bahnhof