Skaknovelle & Praterforår - noveller

Vis stort billede
Skaknovelle & Praterforår - noveller

124,94 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Anmeldelse:
Skaknovelle’ er stor novellekunst, litteratur i verdensklasse og en vanvittig velkomponeret fortælling om den menneskelige psyke ... ’Skaknovelle’ er intet mindre end stor litteratur! Salige er de, som stadig har den til gode.
- Maria Guldager, Litteratursiden.dk

Om bord på den store passagerdamper, der ved midnat skulle afgå fra New York mod Buenos Aires, herskede afskedstimens sædvanlige travlhed og røre. Gæster fra land puffede sig rundt mellem hinanden for at tage afsked med deres venner, gelegrafbude med kasketterne på sned råbte navne gennem salonerne, kufferter og blomster blev slæbt, børn løb nysgerrigt op og ned ad trapper alt imens orkestret uanfægtet akkompagnerede showet på dækket. Jeg stod og talte med en bekendt lidt afsides promenadedækkets tumult, da to-tre skarpe blitzlys gik af ved siden af os - sandsynligvis var en eller anden kendt person i sidste øjeblik blevet interviewet og fotograferet af journalister. Min ven kiggede derhen og smilede.>>De har da fået dem en sjælden fugl med om bord. Det er jo Czentovic.<< Og da jeg åbenbart må have set temmelig uforstående ud ved den besked tilføjede han forklarende: >>Mirko Czentovic, verdensmesteren i skak. Han har deltaget i turneringer oer hele Amerika og vundet alt fra øst til vest og drager nu mod nye triumfer i Argentina.<<

Stefan Zweig (1881 - 1942) blev født af jødiske forældre og måtte, da nazisterne kom til magten i Tyskland flygte til England.
Ved udbruddet af 2. verdenskrig flygtede han med sin familie til Brasilien. I 1942 begik han selvmord sammen med sin hustru, Lotte. Krigen gjorde ham desperat og han frygtede for den europæiske kultur, som han elskede så højt.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stefan Zweig
Sideantal: 125
Sprog: Dansk
Forord af: Selma Rosenfeldt-Olsen
Originaltitel: Schachnovelle¤Praterfrühling
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Selma Rosenfeldt-Olsen
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Omslag af Silvana Nikolic
Fagredaktør: Astrid Lindeloff Knudsen
Udgiver: Rosenkilde & Bahnhof
Bredde: 140 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 184 g
Udgivelsesdato: 24 Jan 2013
Oplagsdato: 24 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771281057

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Skaknovelle & Praterforår - noveller Rosenkilde & Bahnhof