Skaberfuglen

Vis stort billede
Skaberfuglen

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ POLITIKEN
"MED SKABERFUGLEN HAR JAMES McBRIDE BEGÅET EN FORMODENTLIG KOMMENDE AMERIKANSK KLASSIKER. MESTERLIGT OVERSAT. FORRYGENDE, TANKEVÆKKENDE OG VITTIG" INFORMATION
"FORVIKLINGSKOMIK, DER ER SHAKESPEARE VÆRDIGT" WEEKENDAVISEN
"EN AF DE VIGTIGSTE AFROAMERIKANSKE STEMMER I DAG" DEADLINE
VINDER AF NATIONAL BOOK AWARD FOR FICTION 2013
Udråbt til en af Årets 10 Bedste Bøger i: Publishers Weekly Washington Post Oprah Magazine
Stor Hollywood-filmatisering på vej.
Romanen SKABERFUGLEN er en skønsom og prisvindende blanding af amerikansk historie, galoperende fri fantasi, en hjerteskærende slaveberetning og hylende morsom dialog a la en moderne Mark Twain.
SKABERFUGLEN er historien om den tiårige slavedreng Henry “Lille Løg” Shackleford og hans venskab med den excentriske hvide slaverimodstander John Brown.
MESTERLIG, SOM EN MODERNE MARK TWAIN ” – New York Times Book Review
EKSTREMT UNDERHOLDENDE ” – USA Today “ EN VILDT UNDERHOLDENDE OG ORIGINAL ROMAN ” – The Washington Post
Kansas, 1856. Oprøret mod slaveriet ulmer. Tiårige Henry Shackleford går til hånde på sin slaveejers bar, Dutch Henry’s Tavern.
“Mit mål i livet dengang var og pudse sko mens min far klippede hår, og proppe så meget majsbrød og ale ned i mit lille gab som muligt. Men da foråret kom, gik al snakken om en vis morderisk hvid bandit ved navn Gamle John Brown, en yankee østfra …”
Snart dukker den fandenivoldske John Brown op med Vorherre på sin side og skarpladte pistoler i bæltet. Efter et optrin mellem John Brown og Henrys slaveejer må Henry flygte ud af byen med sin “redningsmand” John Brown – som fejlagtigt tror Henry er en pige, og giver ham kælenavnet ”Lille Løg”. Den nu rædselsslagne Henry affinder sig med at skulle lade som om han er en pige, for at overleve. Men det har nu også sine fordele.
James McBrides selvbiografi, The Color of Water – A Black Man’s Tribute to his White Mother , solgte over halvanden million eksemplarer i USA og lå på New York Times’ bestsellerliste i over to år.
Hans efterfølgende romaner Song Yet Sung og Miracle at St. Anna fik stor succes, ros fra anmelderne og er begge blevet filmatiseret af Spike Lee.
McBride har en master i journalistik fra Columbia University, flere æresgrader og er Distinguished Writer in Residence ved New York University. Han bor i New York og Pennsylvania. James McBride er desuden jazzmusiker, uddannet komponist og sangskriver.
En ildebrand i 1966 i en sort baptistkirke fører til opdagelsen af en helt utrolig slavehistorie der kaster lys over en hidtil næsten ukendt periode i amerikansk historie. En amatørhistoriker fra menigheden har nedskrevet beretningen om Henry “Lille Løg” Shackleford som hævdede at have været den eneste sorte der overlevede den lovløse John Browns angreb på Harpers Ferry, West Virginia, i 1859.
Den legendariske hvide slaverimodstander John Brown forsøgte at erobre nationens største våbenarsenal med det mål at indlede en krig mod slaveriet. Den fejlslagne offensiv udløste landsdækkende panik og blev startskuddet til Den Amerikanske Borgerkrig. Den førte endvidere til Browns hængning og henrettelsen af de fleste af hans 19 medsammensvorne, heriblandt flere sorte frihedskæmpere.
“Jeg blev født som en sort mand, og det kan du bide dig selv i næsen på. Men i sytten år levede jeg som en sort kvinde.” Sådan indledes Henry “Lille Løg” Shacklefords uforglemmelige tilbageblik.
JAMES McBRIDE LEVERER ENDNU EN TOUR DE FORCE ” – Essence
SÅ FANTASIFULD AT MAN BARE RÆSER MOD SLUTNINGEN ” – NPR.org
VILDT UNDERHOLDENDE ” –People

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: James McBride
Sideantal: 448
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Good Lord Bird
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Mich Vraa
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Ordenes By
Bredde: 160 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 42 mm
Vægt: 775 g
Udgivelsesdato: 21 Aug 2014
Oplagsdato: 21 Aug 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792561091

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Skaberfuglen Forlaget Ordenes By