Senseis mappe

Vis stort billede
Senseis mappe

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Vidunderlig, smuk japansk roman


Tsukiko er 37 år gammel, arbejder på et kontor og bor alene. En aften møder hun tilfældigvis en af sine gamle lærere fra gymnasitiden på en lokal bar. Tsukiko har altid blot kaldt ham ’sensei’ – lærer. Han er tredive år ældre end hende, pensioneret og formodentlig enke.
Kawakami beretter på smukkeste vis om det forhold, der opstår mellem dem. Med små antydninger til årtidernes skiften, drikkevarernes temperaturer, madens ingredienser, kirsebærtræernes blomster indhylles læseren i en stærk medfølelse for begge hovedpersoner, og man drages umærkeligt ind i deres fortættede ensomhed.
I et roligt tempo og i et enkelt, men billedskabende sprog beretter Hiromi Kawakami historien om det umage par. På overfladen sker der ikke meget, men under overfladen udspinder der sig en lidenskabelig kærlighedshistorie.

Senseis mappe er en fortryllende roman; den er smuk, den er stille, den er stærk og varm – og den er japansk på den der forunderlige måde. Man mærker de store kulturmæssige forskelle, men samtidig mærker man også alle de menneskelige ligheder. Romanens måde at beskrive både ensomhed og kærlighed på er suveræn. Og med god grund regnes Kawakami blandt Japans mest betydningsfulde nulevende forfattere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hiromi Kawakami
Sideantal: 230
Sprog: Dansk
Originaltitel: Sensei no kaban
Originalsprog: Japansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Mette Holm
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hr. Ferdinand
Bredde: 146 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 381 g
Udgivelsesdato: 24 Sep 2013
Oplagsdato: 24 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792845436

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk