Så siger den ene

Vis stort billede
Så siger den ene

279,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den prisbelønnede Berlin-forfatter Iris Hanika udkommer på dansk


Thomas og Senta er begge i fyrrerne. Hun er havareret kunsthistoriker med hysteriske tilbøjeligheder, han arbejder i IT-branchen. De kunne dårligt være mere forskellige, men en dag rammes de af kærligheden på en måde, som slår dem ud af deres vante bane. Mere end bare en storby-love story er det netop en roman om, hvordan to mennesker først må overgive sig til kærligheden og derefter overvinde sig selv – og deres fordomme og antagelser – for at få den til at lykkes. Scenen er Kreuzberg i Berlin. Byens geografi, ikke mindst den tidligere kanal i Luisenstadt spiller en aktiv rolle. Vand og tårer flyder, det strømmer og alt opløses og kan flyde sammen. Og da kærligheden mellem Senta og Thomas går på grund, så tørrer det ud, stivner og smuldrer.
Iris Hanika fortæller detaljeret og med dyb indlevelse i både den kvindelige og den mandlige hovedperson. Denne indlevelse og sympatien med de langtfra perfekte personer er koblet med både ironi, sarkasme og humor undervejs, og resultatet er ganske enkelt troværdige personer og en nogle gange rørende læseoplevelse.
Læseren kommer ud på en ordentlig tur i den sproglige rutsjebane: Fiktionen afbrydes af fagtekster – psykologi, historie, IT og meget andet – og af pasticher fra Elfriede Jelinek til især Heinrich von Kleist, og hele tiden dukker stumper af sangtekster op, spændende fra opera klassiske poptekster til tysk grand prix. Lyder det som en anstrengende kunstlitterær tour de force? Det er det slet ikke. Iris Hanika kobler det hele elegant sammen, så historien om Thomas og Sentas modne og medrivende kærlighed hele tiden står i forgrunden.
Iris Hanika har vundet Hans Fallada-prisen i 2006 og EU’s litteraturpris 2010.
“Så siger den ene” er udgivet med støtte fra Europa-Kommissionen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Iris Hanika
Sideantal: 232
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Birgit Fuglsang
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 19 Dec 2013
Oplagsdato: 19 Dec 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771415247

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk